Cum se transformă o caracatiţă într-un balon (video)

Era la vânătoare sau pur şi simplu s-a supărat?
Caracatiţă
Caracatiţă (captură video)

Octopodele sunt creaturi ciudate dar frumoase. Cu toate că au fost observate în tot felul de situaţii, comportamentul acestei caracatiţe este într-adevăr ciudat.

Videoclipul prezintă o caracatiţă, în apropierea unui recif de mică adâncime, în Melbourne, Australia. La vederea scafandrului, caracatiţa a început să înghită multă apă, acumulând-o în interior până când s-a transformat într-un balon, ceea ce o face să pară mult mai mare decât este în realitate.

Biologii marini sunt un pic confuzi cu privire la motivul pentru care caracatiţa s-a comportat în acest fel. Probabil motivul era acela de a-l intimida pe scafandru, dar ar putea fi şi o tehnică de vânătoare.

Teoria intimidării este, probabil, opţiunea cea mai evidentă. Speciile din regnul animal sunt cunoscute pentru modificarea aspectului lor în scopul de a evita prădătorii. Pe de altă parte, Kathleen Sullivan Sealey, profesor de biologie la Universitatea din Miami, a declarat pentru Live Science că cel mai probabil caracatiţa l-a considerat pe scafandru o pradă de vânat.

Articolul publicat în Live Science poate fi citit aici.