Cutremur de 6,9 grade în Peru

(OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)

Un alt cutremur puternic a lovit America duminică: Seismul din sudul statului Peru a avut magnitudinea de 6,9 potrivit Institutului american pentru studii geologice USGS, care a anunţat iniţial că seismul are magnitudinea 7, relatează AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 23:21 GMT (luni, 02:21, ora României), la o distanţă de 42 de kilometri est-nord-est de Tambo, la 469 de kilometri de Lima, la o adâncime de 58,9 kilometri.

Institutul pentru Geologie din Peru a informat că seismul a avut magnitudinea de 6,1. La Lima, cutremurul a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că seismele de această amploare "declanşează uneori tsunami locale care pot fi distrugătoare pe coastele situate pe o rază de 100 de kilometri de epicentru".

"Autorităţile din regiunea în care se află epicentrul este necesar să fie conştiente în legătură cu această posibilitate şi să adopte măsurile adecvate", a precizat Centrul.

Protecţia Civilă din Peru nu a anunţat victime sau pagube, potrivit primelor informaţii.

Duminică s-au mai înregistrat încă două cutremure puternice în America, şi anume unul cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter în San Francisco şi unul în Cile cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter.

Cutremurul care s-a produs în San Francisco Bay Area (Regiunea Golfului San Francisco), cu puţin înainte de ora 03:20, ora locală a avut epicentrul în American Canyon, la o adâncime de 10,8 km. Spitalele au anunţat până în prezent 2 răniţi grav şi multe persoane au fost uşor rănite. Unele clădiri din Napahanno au suferit daune serioase, dar niciuna nu s-a prăbuşit.

Seismul din Chile s-a produs sâmbătă la ora 18:32 (duminică 24 august ora 00:32 în România) şi a avut epicentrul situat la 39 de kilometri vest de Quillota, în regiunea Valparaiso, la aproximativ 120 de kilometri vest de Santiago. Nu au fost anunţate daune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe