„Dacă unul e infectat, sunt şanse să facem cu toţii Covid” - Zeci de pasageri blocaţi pe terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă

(libertatea.ro)

Zeci de oameni care au aterizat vineri la prânz pe Aeroportul Henri Coandă au stat minute în şir blocaţi pe holul care duce spre ieşirea de la Sosiri. Reprezentanţii aeroportului susţin că aglomeraţia a pornit de la faptul că pasagerii trebuie să treacă de controlul DSP, care a pus la dispoziţie doar 5 angajaţi în acea zonă, relatează ziarul Libertatea.

„În tunel nu e aer şi nici nu e ventilat. Au aterizat trei avioane deodată şi sunt depăşiţi. Dacă o persoană de aici este infectată, cred că sunt şanse destul de mari să facem cu toţii COVID”, s-a plâns unul dintre pasageri.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii aeroportului susţin că, deşi în momentul respectiv erau peste 20 de funcţionari în gheretele de la control paşapoarte, călătorii s-au blocat în zona de triaj, unde lucrează doar 5 funcţionari de la DSP Bucureşti.

„Puteau să aterizeze şi zece avioane în acelaşi timp, tot 5 funcţionari de la DSP sunt la terminalul Sosiri. Atât a putut să asigure DSP. Tot e bine că nu mai sunt 2, cum erau acum câteva luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, adăugând că nu se poate lua nicio măsură legală pentru decongestionarea zonei.

Potrivit lui Iordache, singurul lucru pe care au putut să-l facă angajaţii aeroportului a fost să apeleze la bunăvoinţa călătorilor blocaţi pe terminalul Sosiri.

„Aeroportul e obligat să aplice legea, care spune că toţi călătorii trebuie să treacă pe la DSP. Aeroportul nu poate decât să asigure nişte oameni care să-i roage pe pasageri să respecte legea prin păstrarea distanţei. Ceea ce se şi întâmplă. Altfel, avem acolo şi un jandarm. Sperăm să nu fie nevoie de vreo intervenţie. Dar, în perioada asta, aşa este pe toate aeroporturile”, a afirmat Valentin Iordache.

Personalul de la triaj este asigurat de către DSP Bucureşti, care, potrivit Libertatea, ar fi ştiut încă din cursul dimineţii de vineri că exista potenţialul congestionării terminalului Sosiri în jurul orei 13.30, lucru confirmat chiar de către şefa structurii, Oana Nicolescu.

„Întâmplător, în cursul acestei dimineţi am fost şi eu în jur de patru ore pe aeroport cu reprezentanţii de la Otopeni. La ora 13.30 au aterizat simultan foarte multe aeronave, în jur de 600 de pasageri. Cred că indiferent ce număr de persoane am direcţiona pentru acest interval nu ar fi suficient”, a susţinut Nicolescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne