Dalai Lama: Europa va deveni „musulmană” sau „africană” dacă imigranţii nu se întorc „în ţările lor natale”

Liderul spiritual tibetan exilat Dalai Lama
Liderul spiritual tibetan exilat Dalai Lama (Ronaldo Schemidt / AFP / Getty Images)

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a avertizat că „întreaga Europă va deveni în cele din urmă o ţară musulmană, africană” dacă refugiaţii care au fost aduşi pe continent nu sunt returnaţi ţărilor lor natale, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Dialogând cu realizatorul BBC Rajini Vaidyanathan, din locuinţa sa situată în oraşul montan McLeod-Ganj, din nordul Indiei, Dalai Lama, 83 de ani, a declarat că, în timp ce Europa a fost obligată să îi primească pe cei care au nevoie de ajutor, aceştia trebuie ca în cele din urmă să fie trimişi înapoi în ţările lor de origine.

„Ţările europene ar trebui să îi primească pe aceşti refugiaţi şi să le ofere educaţie şi pregătire, scopul fiind ca ei să se întoarcă în propriile ţări cu anumite calificări”, a afirmat Dalai Lama, adăugând: „Un număr limitat este în regulă, însă întreaga Europă va deveni în cele din urmă o ţară musulmană, o ţară africană – este imposibil”.

„Primiţi-i [pe imigranţi], ajutaţi-i, educaţi-i, dar în cele din urmă ei trebuie să îşi dezvolte propria lor ţară. Cred că Europa aparţine europenilor.”

Dalai Lama s-a refugiat din Tibet în India din calea forţelor invadatoare comuniste chineze, şi locuieşte acolo în exil împreună cu aproximativ 10.000 de tibetani.