Peste 1.600 de copii au dispărut din centrele de refugiaţi din Olanda începând cu 2015

Copii sirieni în tabăra pentru refugiaţi Nizip din Turcia.
Copii sirieni în tabăra pentru refugiaţi Nizip din Turcia. (Captură Foto)

Peste 1.600 de copii solicitanţi de azil au dispărut din diferite centre de refugiaţi, unde aşteptau rezoluţia proceselor de azil în Olanda, în ultimii patru ani şi jumătate, au confirmat, la începutul săptămânii, agenţiile oficiale.

"Nidos Foundation" care are custodia tuturor minorilor neînsoţiţi în Olanda şi Agenţia Centrală pentru Primirea Solicitanţilor de Azil (COA) au afirmat că aceşti copii sunt „într-un loc necunoscut“, deoarece „nu este clar unde se află acum", după dispariţia lor bruscă.

Se crede că unii au scăpat din centre pentru a se reuni cu familia sau prietenii refugiaţi în Germania, Belgia sau Franţa, dar Nidos avertizează că mulţi au ajuns să fie exploataţi, din cauza vulnerabilităţii lor şi a lipsei de sprijin.

Aceşti copii sunt în mare parte din Maroc (325 minori), Algeria (190) şi Afganistan (167) şi, în general, au puţine şanse de a obţine un permis de şedere în Olanda, deoarece ei provin din ţări care pot fi considerate sigure, potivit publicaţiei olandeze NRC.

Directorul Fundaţiei Nidos, Tin Verstegen, recunoaşte că au dispărut, de asemenea, mulţi minori neînsoţiţi din Siria (114) şi Eritrea (114), care de obicei obţin statut legal de refugiat.

Problema dispariţiei copiilor migranţi în Europa este persistentă începând cu 2015, aşa cum au confirmat surse de la poliţia din Haga pentru agenţia EFE, iar agenţii, precum Europol, sunt preocupate de faptul că nimeni nu ştie exact unde ajung aceştia, fiind potenţiale victime ale muncii forţate şi ale prostituţiei ilegale.

În 2016, apărătorul copiilor de atunci din Olanda, Marc Dullaert, a estimat că 20.000 de migranţi minori au dispărut în Europa şi au avertizat că mulţi dintre aceştia ajung să fie exploatataţi sexual sau forţaţi să lucreze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe