Dan Diaconescu va face pe Seherezada la România TV

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Dan Diaconescu nu a primit (încă) înapoi de la Victor Ponta & PSD licenţa pentru răposatul OTV, închis pe motiv de neplată a amenzilor date de CNA, dar ar putea primi, în plin an electoral, spaţiu pentru de show maraton la România TV.

Conform fanatik.ro, liderul PP-DD, care a semnat recent un acord politic de colaborare cu PSD-ul la nivel local şi parlamentar, este pe punctul de a bate palma cu România TV, pentru o serie de emisiuni ce se vor derula noaptea, începând cu ora 23:00 până a doua zi dimineaţă la ora 6:00.

Nopţile albe de talk show, ale lui Dan Diaconescu, personaj condamnat la 3 ani de închisoare pentru faptul că s-a folosit de de postul său TV pentru a şantaja, ar putea începe, conform fanatik, de pe 15 iulie.

Sacul, ca peticul

În decembrie 2013, fondatorul partidului PPDD a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce s-a dovedit că i-a şantajat pe fostul primar al comunei arădene Zărand şi pe omul afaceri Paul Petru Ţârdea. Diaconescu le-a cerut acestora bani, ameninţându-i că va dezvălui pe postul său de televiziune informaţii compromiţătoare pentru ei.

Cât despre postul OTV, Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa televiziunii lui Diaconescu pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi. OTV-ul primise de la Consiliul Naţional al Audiovizualului din 2009 până în martie 2012 când a intrat în insolvenţă, amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei pe care Diaconescu nu le-a plătit.

De partea sa, România TV, unul din posturile preferate ale lui Victor Ponta alături de Antena 3, poate fiindcă este deţinut de bunul său amic, senatorul PSD Sebastian Ghiţă, este în centrul unui nou scandal.

Astăzi, preşedinta CNA-ului, Laura Georgescu, a dat explicaţii în Parlament, în faţa Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor după ce Realitatea TV a dat publicităţii o înregistrare în care aceasta recunoaşte că îi "acoperă" pe "boul de Ghiţă şi pe România TV", de pe urma cărora doreşte să profite."

Şefa CNA a fost numită în funcţie de Victor Ponta, preşedinte PSD.