PP-DD cooptat la la Guvernare. Mihai Cilibiu numit în fruntea Oficiului Judeţean de Cadastru Dolj

PSD a cooptat PP-DD la Guvernare. Preşedintele filialei Dolj, Mihai Cilibiu, a fost numit la conducerea Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Chiar dacă nu s-a definitivat la nivelul întregii ţări protocolul pentru cooptarea la guvernare a PPDD, Mihai Cilibiu, din partea formaţiunii fondate de Dan Diaconescu a primit un post de conducere într-o instituţie publică.

Mihai Cilibiu, preşedintele PPDD Dolj, a afirmat că noua sa funcţie este o dovadă de bună-credinţă a PSD.

„La nivel naţional nu s-a semnat protocolul, dar e o numire pe care am acceptat-o cu acordul conducerii centrale a PPDD, după discuţii în plan local cu colegii de la PSD. Noi, cei 72 de consilieri judeţeni şi locali din Dolj, am avut deja şi până acum o colaborare în sensul bunei guvernări locale cu cei de la PSD, chiar dacă nici la CJ Dolj şi nici în consiliul municipal nu e neapărată nevoie de voturile PPDD pentru obţinerea majorităţii. (...) E o numire firească, având în vedere studiile pe care le am şi experienţa (...) Eu vreau să fac performanţă la OCPI şi, după părerea mea, se va face un pas înainte”, a declarat Cilibiu pentru presa locală.

Intrarea la guvernare a PP-DD pe plan local

PSD s-a declarat interesat să semneze un protocol cu PP-DD pentru susţinere parlamentară şi locală. Negocierile dintre PSD şi PP-DD pentru semnarea protocolului privind cooptarea reprezentanţilor PP-DD în componenţa Guvernului au fost însă sistate datorită reacţiei UDMR şi UNPR. UDMR a anunţat că este împotriva cooptării membrilor PP-DD în componenţa Guvernului pe motivul că acest lucru ar dăuna imaginii Executivului, iar UNPR a declarat că nu participă la astfel de discuţii. În această situaţie, social-democraţii nu au mai oferit Simonei Man, preşedintele PP-DD, postul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Victor Ponta a declarat că, în teritoriu, PDL şi PNL vor deţine majoritatea în aproape toate judeţele, astfel încât PSD încearcă să facă alte alianţe şi vizează în acest context PP-DD-ul, deoarece numai PPDD mai are reprezentanţi în consiliile judeţene.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat acum circa 2 săptămâni că în cinci judeţe s-au constituit majorităţi împreună cu PP-DD şi mai este posibil ca în 10-11 judeţe să se realizeze majorităţi.

Pentru PP-DD ar fi convenabilă o înţelegere cu PSD în cazul în care aceştia ar primi posturi de secretar de stat, care eventual vor fi ocupate de „apolitici” numiţi la recomandarea PP-DD, precum şi unele poziţii la nivel local.