Războiul din teritoriu. PSD pierde controlul chiar în fieful lui Ponta de la Gorj

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Războiul din teritoriu este în plină desfăşurare. Printr-o manevră marca PP-DD, social-democraţii au pierdut controlul chiar în fieful premierului Victor Ponta de la Gorj.

PP-DD, poartă discuţii intense în vederea unei alianţe cu PSD, în timp ce în teritoriu, în multe judeţe din ţară a format deja majorităţi cu partidele de dreapta. S-au format alianţe în Hunedoara, Gorj şi Braşov, şi se poartă discuţii la Iaşi şi în Dâmboviţa. Potrivit Digi24, liderii partidului susţin că acolo unde alianţele cu PSD nu asigură majoritate, membrii PP-DD vor merge pe mâna formaţiunilor de dreapta.

Pe de altă parte, PSD şi PP-DD au constituit în acest moment majorităţi în cinci judeţe, iar vicepremierul Liviu Dragnea susţine că negocierile sunt în curs de desfăşurare.

"Mai sunt 10-11 judeţe unde este posibil să se realizeze majorităţi. Cred că ne putem vedea săptămâna viitoare cu PP-DD să analizăm ce s-a întâmplat în această perioadă în ce priveşte posibila constituire a majorităţilor în teritoriu", a declarat vineri Dragnea.

Astfel că situaţia din teritoriu este neclară, cum PP-DD joacă la două capete, iar lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta. Însă, sugestivă este situaţia de la Gorj, fieful preşedintelui PSD Victor Ponta, unde alianţa PNL-PDL-PPDD face legea în Consiliul Judeţean.

În cadrul şedinţei de vineri a Consiliului Judeţean, vicepreşedintele PSD al CJ, Ciprian Adrian Florescu, a fost schimbat din funcţie, în locul lui fiind numit consilierul Pungan Marian, de la PP-DD.

Surse din PNL au declarat pentru publicaţia citată că preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a acceptat cu greu această înfrângere şi a început cu ameninţări. Ba mai mult, acesta a stat de vorbă la telefon cu Liviu Dragnea toată săptămâna pentru a cere ajutorul centrului în problema de la Gorj.

Potrivit radioinfinit.ro, Niculina Mocioi, preşedinta organizaţiei judeţene a PP-DD, a declarat: „Gorjul va rămâne unul dintre acele judeţe în care PP-DD nu va face alianţă cu PSD. Am avut discuţii la centru şi nu cred că se va întoarce situaţia. În Gorj, nu se poate face alianţă cu PSD”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne