Cătălin Predoiu: Forţele de dreapta să facă zid în jurul justiţiei faţă de cei care o atacă

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a afirmat vineri în România se duce un război continuu între mafie şi justiţie şi face apel către toate forţele politice de dreapta pentru a face un ”zid în jurul justiţiei faţă de toţi cei care o atacă”.

Cătălin Predoiu subliniază că Victor Ponta vorbeşte despre controlul DNA, Voiculescu vorbeşte de controlul justiţiei, aceasta fiind cheia în care trebuie privite toate evenimentele din ultimele zile şi chiar din 2012.

Predoiu a apreciat că în acest caz se urmăreşte atacarea justiţiei "pe care, din nou, mafia din România îl lansează pe fondul procesului judiciar" din cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. "Atacul la adresa procurorului şef al DNA şi a preşedintelui ÎCCJ arată că există forţe care profită de un proces judiciar pentru a-şi urmări interesele, a afirmat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat că are încredere în justiţie, în profesionalismul DNA şi al ICCJ şi este convins că atât procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, cât şi preşedinta ICCJ, Livia Stanciu "vor rezista acestor atacuri şi că fiecare îşi va face datoria potrivit legii".

Fostul ministru al justiţiei precizează că atât premierul Victor Ponta, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu dau lecţii despre justiţie, dar ei înşişi au avut probleme:

“L-am văzut de domnul Geoană discutând despre demisii şi dând lecţii despre justiţie. Nici până azi Mircea Geoană nu a explicat ce era cu imaginile din 2009 când primea bani, în biroul de şef al Senatului, sau ce discuta cu Sorin Vantu în plină campanie prezidenţială. L-am văzut pe Călin Popescu Tăriceanu vorbind despre demisii şi dând lecţii despre justiţie. Nu mai târziu de acum câteva zile a sfidat voinţa poporului pe motiv că Senatul ar fi fost cândva atacat de preşedinte. E acelaşi domn Tăriceanu care o invita pe ministrul justiţiei, doamna Macovei, ca să facă lobby, să nu zic trafic de influenţă, în favoarea amicului său Dinu Patriciu. E acelaşi domn Tăriceanu care trimitea bilete roz preşedintelui ca să intervină la parchet. Tăriceanu nu are autoritatea morală sau politică să dea lecţii despre justiţie. Vedeta acestui cor al demagogilor este Victor Ponta. Să dea lecţii despre justiţie după ce lămureşte: ce a discutat cu tânărul procuror Panait care ulterior şi-a luat zilele, ce s-a discutat în biroul domniei sale de premier cu Adrian Duicu şi după ce îşi asumă bărbăteşte furtul intelectual dovedit, numit plagiat”.

Totodată, liderul PDL a arătat că justiţia trebuie să-şi facă până la capăt datoria, indiferent de persoane, pentru că nimeni nu e mai presus de lege.

Cătălin Predoiu e de părere că nu există niciun temei pentru demisia preşedintelui Băsescu care ar aduce destabilizarea vieţii politice şi ar fi doar o oportunitate pentru Geoană, Tăriceanu şi Ponta, care visează la o scurtătură politică, fostul ministru precizând însă că numai pe o singură poartă se poate intra la Cotroceni, şi acesta este votul românilor.

Liderul PDL face apel către toţi prezidenţiabilii de dreapta, Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu şi Mihai Răzvan Ungureanu, să se unească pentru a păstra neabătut, intact, tot ceea ce s-a câştigat în ultimii ani pentru independenţa justiţiei, pentru parcursul euroatlantic al României.

"Numai împreună vom reuşi, indiferent cine va ajunge la Cotroceni. Alternativa este acapararea ţării de către forţe care stau şi folosesc lumea interlopă, de către forţe care nu şi-au dorit şi nu-şi doresc o justiţie independentă, de către forţe care nu vor că drumul României pe consolidarea statutului euroatlantic să continue", a susţinut Predoiu.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne