Ponta îngrijorat de reputaţia justiţiei "băsiste" cere demisia lui Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Părând profund pătruns de importanţa spuselor sale şi de momentul istoric pe care îl trăim, premierul Victor Ponta a declarat joi că preşedintele Băsescu, chiar dacă nu există nicio dovadă că ar fi făcut ceva incriminator în cazul Bercea Mondial, ar trebui să-şi dea demisia, independenţa şi prestigiul justiţiei trebuind apărate "chiar cu preţul sacrificiului personal."

Preocupat de soarta justiţiei pe care nu a pierdut niciun prilej să o denigreze, acuzând-o de părtinire şi băsism, Victor Ponta a explicat că, pentru ca românii să nu creadă că va influenţa justiţia în legătură cu anchetarea fratelui său, acuzat că ar fi primit bani pentru a interveni în justiţie în favoarea lui Bercea Mondial, Băsescu ar trebui să demisioneze. Nu de alta, dar vor plana suspiciuni asupra lui:

"Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune ok, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii", a declarat Ponta joi.

”Cred că preşedintele României, şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat”, a mai completat premierul.

Declaraţiile lui Ponta au fost primite cu relativă condescendenţă în mediul politic, având în vedere că, nu demult, în presă au apărut în repetate rânduri stenograme ale înregistrărilor efectuate de DNA din care rezultă că baronul PSD Adrian Duicu, acuzat de corupţie a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului. La momentul respectiv, prim ministrul nu a părut torturat de teama că opinia publică ar putea crede că favorizează infractorii şi nu şi-a pus nicio secundă problema demisiei. Cum nu şi-a pus problema demisiei nici după ce Universitatea Bucureşti l-a declarat plagiator, o comisie de experţi români şi străini demonstrând că premierul şi-a copiat mare parte din lucrerea de doctorat, "prealuând" de la autorul lucrării originale inclusiv greşelile.

Deşi din înregistrările video care au dus la paroxism scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondialul, un film difuzat de Antena 3, televiziune a partenerului de guvernarea a lui Victor Ponta, Dan "Felix" Voiculescu (condamnat la închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare) nu reiese că Traian Băsescu ar fi intervenit în vreun fel în dosarul Bercea, Ponta consideră că şi justiţiei i-ar prinde bine o demisie a lui Băsescu, nu de alta dar aşa nu s-ar da naştere la suspiciuni că şeful statului i-a influenţat pe procurorii "băsişti", de a căror reputaţie, iată, Victor Ponta este foarte-foarte îngrijorat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii