Dan Dungaciu: După alegerile parlamentare R. Moldova riscă să fie livrată la pachet Rusiei

După scrutinul din februarie R. Moldova va deveni un şvaiţer politic, iar majoritatea românilor moldoveni va fi dependentă de decizia unei minorităţi imperiale care va ţine ţara în buzunarul regimului Putin, consideră analistul politic.
Dan Dungaciu
Dan Dungaciu (Epoch Times România)

Analistul politic român Dan Dungaciu susţine că după alegerile parlamentare din februarie 2019 Republica Moldova ar putea dispare prin federalizarea promovată activ de Igor Dodon susţinută prin tăcerea şi ignoranţa Partidul Democrat aflat la guvernare.

Proiectul de statut pe care l-a lansat Dodon este de fapt unul de îngropare a R. Moldova, livrarea ei la pachet Rusiei, va fi un Kozak 2, chiar dacă nu se vorbeşte în document explicit de forţele militare ruse, care oricum vor rămâne în republică.

Nu va fi nicio „reintegrare”, va fi o lipire a Transnistriei la R. Moldova, ca doi subiecţi egali, Constituţia se va modifica, Transnistria va rămâne aşa cum este, sub controlul total al elitelor politice şi financiare de acolo, deci sub controlul total al Moscovei”, a declarat analistul într-un interviu pentru cotidianul.md.

Oricum, afirmă Dungaciu, de la diplome, numere de înmatriculare, comunicaţii etc. cei din Transnistria au primit totul sau vor primi. Reprezentanţii regiunii separatiste vor scăpa neatinşi, vor fi prezenţi în toate structurile de conducere şi instituţiile de decizie din republică. Pasul doi va fi resuscitarea Găgăuziei, care va cere ceva similar şi cine ştie cine va mai face revendicări, Taraclia, Bălţi etc.

„Repet, R. Moldova aşa cum o ştim astăzi nu va mai exista. Va deveni un şvaiţer politic. Majoritatea românilor moldoveni va deveni dependentă de decizia unei minorităţi strategice, a unei minorităţi imperiale care va avea puterea să ţină republica în buzunarul regimului Putin. R. Moldova nu va mai fi a cetăţenilor ei majoritari, în acest sens R. Moldova se va de-suveraniza în integralitatea ei, nu doar pe malul stâng al Nistrului”, a adăugat expertul.

În concluzionarea celor expuse, Dan Dungaciu a ţinut să sublinieze că pentru alegerile din 24 februarie, opoziţia (europeniştii, stataliştii, unioniştii, anti-putiniştii etc.) ar trebui să participe cât mai amplu, coerent şi mai unit la lupta împotriva Binomului Plahotniuc-Dodon. În caz contrar, nici proiectul statalist, cel de integrare europeană sau de unire cu România nu vor mai fi posibile nici măcar teoretic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe