Dan Voiculescu a depus o lege prin care propune dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală

Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)
Epoch Times România
15.02.2012

Senatorul PC Dan Voiculescu a depus la Senat o lege prin care propune dublarea tuturor pedepselor pentru infracţiunile de evaziune fiscală, el susţinând că acest fenomen "ucide destine şi compromite viitorul acestei naţiuni".

Potrivit conservatorului, oficial, economia subterană este evaluată de Institutul Naţional de Statistică la 20% din Pro du sul Intern Brut, adică peste 23 de miliarde de euro, însă conform estimărilor economiştilor şi chiar ale Băncii Naţionale a României, nivelul economiei „negre” este mult mai ridicat, fiind plasat, într-o perspectivă rezervată, între 35 şi 40 de miliarde de euro anual.

"Aceste sume semnificative, care depăşesc toate împrumuturile contractate de Guvernul României de la instituţiile financiare internaţionale în intervalul 2010-2011, întreţin corupţia, alimentează injustiţia socială şi distrug încrederea în necesitatea educaţiei, în muncă cinstită, în instituţiile democratice şi în mecanismele economiei de piaţă. În loc să utilizeze resursele interne, regimul Băsescu a ales calea mai simplă, a împrumuturilor. Datoria externă a României, publică şi privată, a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro. Doar în anul 2011, s-au alocat cca. 40 de miliarde de euro pentru plata datoriilor şi dobânzilor către creditorii străini, cea mai mare parte a acestei sume fiind, la rândul său, împrumutată din surse externe", spune vicepreşedintele Senatului într-un comunicat.

"Evaziunea fiscală este cel mai mare obstacol în calea dezvoltarii României. Evaziunea fiscală ne-a obligat să ne împrumutăm cu sume uriaşe pentru a asigura supravieţuirea statului. Evaziunea fiscală condamnă anual sute de mii de copii la saracie şi izolare, refuzându-le şansa la o şcoală modernă şi la asistenţă medicală competentă. Evaziunea fiscală ucide destine şi compromite viitorul acestei naţiuni. Evaziunea fiscală este o crimă. Pentru a eradica acest fenomen avem nevoie de voinţă politică, o justiţie corectă şi, în mod esenţial, de un regim sancţionator extrem de sever", crede Dan Voiculescu.

El anunţă apoi că a depus, împreună cu alţi colegi senatori, o propunere legislativă care dublează pedepsele pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi solicită public tuturor grupurilor parlamentare să sprijine acest demers "apolitic, vital pentru societatea şi economia românească".

"Un regim sancţionator sever, susţinut de măsuri complementare de încurajare a disciplinei fiscale şi aplicat cu fermitate, poate atrage în zona fiscalizată până la 10 miliarde de euro în primele 12 luni de la intrarea în vigoare a legii", conchide Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor