Dăncilă: Iohannis a aruncat România în haos. Ar trebui suspendat în următoarea clipă. Dar nu putem face asta

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

După ce a anunţat duminică seara că PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, premierul demisionar Viorica Dăncilă a admis luni, într-un interviu la DC News, că nu poate lua o astfel de decizie.

"Din punct de vedere al acţiunilor domnului preşedinte Iohannis, faptul că a încălcat Constituţia, faptul că e preşedinte de facto al PNL, faptul că nu îşi îndeplineşte îndatoririle din punct de vedere constituţional ar trebui suspendat. Acest lucru cred că este vizibil. Din punct de vedere legal, din punct de vedere al Constituţiei, ştiu că cu 6 luni înainte nu putem face apel la acest mod de a acţiona. Dar din punct de vedere al acţiunilor, din punct de vedere constituţional, al jurământului pe care l-a depus acum 5 ani şi pe care nu şi-l respectă, a modului în care se poziţionează faţă de România şi cetăţenii români, domnul preşedinte Iohannis ar trebui suspendat în următoarea clipă", a susţinut Dăncilă.

Şefa PSD a mai precizat că preşedintele Iohannis instigă la ură şi dezbinare şi că acţionează ca un comandant suprem ale cărui ordine trebuie să fie executate de cetăţeni.

"Mai este o problemă. Să spunem că, din punct de vedere legal, am fi avut această posibilitate. Subliniez încă o dată, legal, cu şase luni înainte nu putem face acest lucru. Este o situaţie dificilă pentru România. Pe lângă încălcarea Constituţiei, pe lângă faptul că nu îşi îndeplineşte rolul de mediator, ci dimpotrivă are un rol de instigator la ură şi dezbinare, şi acţionează ca un preşedinte de partid, domnul preşedinte Iohannis are această atitudine, această aroganţă în a se adresa românilor, în a da ordine, de parcă România îi aparţine, iar dânsul ar fi comandantul suprem şi toţi românii trebuie să execute ordinele date de dânsul", a susţinut Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul demis a subliniat faptul că, "dacă eşti un om responsabil, vii cu o altă alternativă după ce dărâmi Guvernul".

"A aruncat România în haos", a conchis Dăncilă.