Daniel, bărbatul care sughiţă de 14 luni

(photos.com)

În luna iulie a anului 2012, Daniel Clavin a luat parte la petrecerea de "adio burlăciei" dată de un prieten, iar a doua zi dimineaţa s-a sculat din pat, nu numai cu o mahmureală, dar, de asemenea, cu un sughiţ enervant.

Au trecut 14 luni dar sughiţul continuă. A încercat cu adevărat totul pentru a-l elimina: de la leacuri băbeşti la tranchilizante, la schimbarea dietei alimentare şi chiar eliminarea alcoolului. Nimic de făcut, la fiecare şapte secunde (în medie), nesuferitul "hic" este acolo să-l bântuie (din vara anului trecut până în prezent au fost calculate în jur de 5.250.000 de „hicuri” ) şi, uneori, sughiţul este atât de violent încât îl face să vomite sau chiar să leşine. Nopţile lui sunt un coşmar - nu poate dormi şi tremură atât de violent încât a fost forţat să stea în camera de oaspeţi pentru a da soţiei sale o şansă să doarmă.

„M-am trezit cu sughiţul după o petrecere unde am băut mai mult decât de obicei, mai ales bere şi băuturi tari, dar nimic extraordinar - a spus Clavi, în vârstă de 37 de ani, din Roscommon, Irlanda, într-un video postat pe youtube - şi de atunci acest coşmar mi-a distrus viaţa. Există zile mai rele iar altele mai bune, când sughiţul dispare, dar uneori el este atât de violent încât nu mă lasă să respir pentru aproape 30 de secunde. Am învăţat cum să le controlez şi să le ascund într-un fel, dar când mă opresc şi nu mă concentrez, revin imediat. Am încercat să rămân optimist şi pozitiv, dar nu ştiu ce este de făcut şi nici chiar medicii nu au găsit o rezolvare".

De fapt, toţi specialiştii care l-au vizitat pe domnul Clavin în ultimele luni bâjbâie în întuneric total şi nici unul dintre testele la care a fost supus (inclusiv două endoscopii) nu au dat un răspuns edificator.

Ultima şansă de a descoperi misterul ar putea fi o tomografie prin rezonanţă magnetică, la care Daniel a decis să se supună după ce a citit cazul unui bărbat de 29 de ani, Chris Sands, din Lincolnshire, care a sughiţat timp de trei ani, până când în 2008, datorită unui RMN, i-a fost diagnosticată o tumoare pe creier.

„Desigur, acest lucru ar fi cel mai rău scenariu - a spus tânărul irlandez, care lucrează ca inginer de software la British Telecom - dar trebuie absolut să fac acest examen, pentru a elimina această ipoteză."

Sughiţul prelungit al lui Clavin poate fi indicatorul unor probleme grave. Acest lucru este confirmat de studiul efectuat de doi cercetători din Taiwan (Full-Young Chang şi Chang-Liang Lu), publicat în „Journal of neurogastroenterology and motility”. În acest studiu, sunt enumerate o serie întreagă de boli care pot fi ascunse în spatele problemei şi care variază de la accident vascular cerebral la diverse forme de cancer, până la Parkinson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură