De ce nu a obţinut BNR restituirea tezaurului României de la ruşi în 26 de ani?

Au trecut 26 de ani şi tezaurul României nu s-a mai întors în ţară de la ruşi. De ce? Fostul ministru Lucian Isar crede că ştie răspunsul la această întrebare.
.
. (Daniel Roxin)

Multă lume este mirată că, în 26 de ani, conducerea Băncii Naţionale nu a reuşit să încheie cu contrapartida rusă negocierile de restituire a tezaurului României, însă motivele sunt cât se poate de clare, a opinat ministrul Lucian Isar într-un articol publicat pe site-ul personal.

"Şi mai multă lume a rămas nedumerită când a auzit în plină dezbatere privind legea dării în plată de reluarea negocierilor privind retrocedarea tezaurului României după o pauză de ZECE ANI! Strategia de comunicare a BNR a fost ca la carte şi a produs o "ştire pozitivă": BNR reia negocierile pentru tezaur.

Pentru a găsi răspunsul la întrebarea din titlu trebuie să ţinem cont de faptul că toată conducerea BNR este PSD, de sorginte Iliescu", a declarat Lucian Isar.

Cealaltă parte de informaţie este oferită, potrivit fostului ministru, de fostul general Victor Atanasie Stănculescu în materialul din următorul link

Citat: "Întrebat de Marius Marinescu de ce i-a predat puterea lui Ion Iliescu, Atanasie Stănculescu i-a zis: ‘Toţi ar fi spus că e lovitură de stat şi că Armata a preluat putere şi atunci am mers pe varianta Ion Iliescu pentru că trebuia un om politic care să asigure un echilibru şi totodată era apropiat de ruşi care aveau control în zona noastră. Ion Iliescu vorbea la telefon permanent cu Moscova şi de aceea l-am ales pe el."

"Mai e nevoie de alte explicaţii pentru ce există pauze de 10 ani în negocierea repatrierii de către Rusia a tezaurului României?", întreabă Lucian Isar.