De ce nu este bine să dormim pe burtă

De ce nu este bine să dormim pe burtă
De ce nu este bine să dormim pe burtă (Facebook)

Nu reuşiţi să va odihniţi bine, aveţi dureri de spate sau vă simţiţi mereu epuizat(ă)? Poate că poziţia în care dormiţi nu este tocmai cea mai bună, având un impact negativ asupra corpului dvs. În unele cazuri, poziţia din timpul somnului poate afecta extrem de mult starea fiecăruia, atât psihică, cât şi fizică.

Deşi dormitul pe burtă pare o poziţie confortabilă, studiile efectuate arată că este cel mai prost obicei pe care îl putem avea.

De ce nu este bine să dormim pe burtă. Este periculos pentru coloană

Dormitul pe burtă împiedică să fie menţinută coloana vertebrală într-o poziţie neutră. De asemenea, această poziţie pune presiune asupra articulaţiilor şi asupra muşchilor, fapt care vă poate cauza dureri imediat după ce vă veţi trezi din somn. În plus, gâtul este cel mai afectat, întrucât la dormitul pe burtă ne întindem la maximum muşchii din această regiune. Femeile ar trebui să fie îngrijorate şi pentru faptul că în această poziţie de dormit fermitatea sânilor are de suferit şi ridurile se formează mai repede.

De ce nu este bine să dormim pe burtă. Cea mai recomandată poziţie: dormitul pe spate.

Dormitul pe spate este poziţia de dormit cea mai recomandată de medici. Previne durerile de spate şi de gât, menţine fermitatea sânilor şi previne ridurile. Când dormiţi pe spate va ajutaţi gâtul, coloana şi spatele să îşi păstreze o poziţie neutră, deoarece în felul acesta nu se formează nicio curbă a corpului în plus. De asemenea, această poziţie este ideală pentru combaterea refluxului gastro-esofagian. În condiţiile în care aveţi capul uşor ridicat, stomacul va fi sub nivelul esofagului, astfel încât acidul sau mâncarea nu se vor întoarce pe esofag.

Este recomandată o pernă pufoasă, care să menţină gâtul şi capul într-o poziţie relaxantă, fără o susţinere prea puternică sau cu capul prea ridicat.

Dormitul pe spate previne apariţia ridurilor, pentru că nu există niciun element care să acţioneze asupra feţei. Tot datorită acestei poziţii de dormit greutatea sânilor va fi, la rândul ei, susţinută.

Totuşi, nu este recomandată pentru persoanele care sforăie şi mai ales pentru partenerii acestora.

De ce nu este bine să dormim pe burtă. Rezultatele studiului

Doar 10% din persoanele care au participat la studiul realizat de cercetătorii britanici au afirmat că adoptă poziţia dormitului pe spate. Cei mai mulţi, 74%, dorm pe o parte, în timp ce 16% preferă să doarmă pe burtă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură