De la căţel de stradă la lucrător onest: câinele Wasao devine şef de gară în Ajigasawa, Japonia

Wasao, un câine din rasa Akita, de 11 ani, a fost, de asemenea, Ambasador special al UNESCO. De şapte ani întâmpină turiştii din întreaga lume.
Wasao (KYODO)
Mioara Stoica
13.04.2018

Dacă vă aflaţi în Japonia şi vizitaţi oraşul Ajigasawa, în prefectura Aomori, faceţi o vizită şi în gară. Veţi fi întâmpinaţi cu mare bucurie de Wasao, un câine Akita de 11 ani, cu o faţă prietenoasă, ochii un pic cam şaşii dar cu o privire amuzantă şi plină de umor.

Abandonat acum câţiva ani, Wasao a fost găsit de o comerciantă în vârstă de 71 de ani care s-a îndrăgostit atât de mult de el încât l-a adoptat. Ulterior femeia a publicat fotografiile lui Wasao pe reţelele de socializare şi în scurt timp a devenit protagonistul propriului film.

 (KYODO)
(KYODO)

O viaţă cu mari succese. De fapt, în 2011, Wasao a fost numit Ambasador Special al UNESCO pentru activităţile legate de siturile Patrimoniului Mondial din Japonia. Dar acum are o sarcină nouă, cu o responsabilitate şi mai mare. Wasao a fost numit şeful staţiei din Ajigasawa, un rol pe care îl acoperă din 2011 dar care a devenit oficial începând cu acest an.

 (KYODO)
(KYODO)

Însoţitoarea lui Wasao, Tsubaki, de cinci ani, i s-a alăturat în calitate de şef adjunct al staţiei iar puiul lor, Chome, de doi ani, a devenit ucenic.

 (KYODO)
(KYODO)

Imediat după confirmare, câinii au intrat oficial în serviciu, întâmpinând turiştii din aglomerata staţie japoneză şi participând cu entuziasm la multitudinea de selfie pe care aceştia le realizează. De la vagabond la lucrător onest, seriozitatea şi simpatia sunt răsplătite întotdeauna.

Mai multe informaţii: The Japan Times, Kyodo News

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor