"Debarcarea lui Ciorbea". PNL: S-a comportat ca un executant umil al PSD, în dispreţ faţă de popor

Acuzat de liberali că se comportă ca un vajnic apărător al intereselor PSD, în detrimentul poporului pe care ar trebui să îl reprezinte, Victor Ciorbea riscă - teoretic - să îşi piardă funcţia. PNL intenţionează să facă demersurile instituţionale necesare în acest sens.
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL a decis să înceapă demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pe motiv că înaltul demnitar se comportă precum un executant umil al intereselor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte, a declarat joi, în faţa presei, preşedintele interimar al liberalilor Raluca Turcan.

„Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vă menţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, vă menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern şi de asemenea modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte în faţa instituţiilor statului”, a precizat Raluca Turcan.

În acest context, PNL va solicita începerea procedurilor de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţie şi înlocuirea lui cu „o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”.

Liberalii vor depune în acest sens o solicitare la Birourile Permanente Reunite de a include revocarea lui Ciorbea pe ordinea de zi a primei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„Sperăm cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi să fie revocat din funcţie Victor Ciorbea”, a adăugat şefa PNL.

Demersul PNL vine după ce peste 146.000 de cetăţeni au semnat o petiţia prin care „l-au concediat” pe Victor Ciorbea, nemulţumiţi fiind de decizia acestuia de a ataca la Curtea Constituţională legea care-i împiedică pe condamnaţii penal să fie membri ai Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne