Decizie fără precedent în România. Bărbat care a omorât un câine, trimis la închisoare

Rita
Rita (captura video)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au menţinut o decizie a Judecătoriei Galaţi şi au dispus ca un bărbat să petreacă un an după gratii pentru că a ucis un câine, relatează Monitoruldegalati.ro.

Fapta pentru care bărbatul a primit un an de închisoare cu executare s-a întâmplat acum 3 ani, pe 22 ianuarie 2019, când actualul condamnat a vrut să îşi înjunghie vecinul, supărat că soţia acestuia curăţa ţurţurii de gheaţă şi aceştia i-ar fi căzut şi lui în balcon.

Câinele, un Amstaff pe nume Rita, în vârstă de 13 ani, a sărit să îşi apere stăpânul şi a fost lovit de mai multe ori cu cuţitul.

Pe 26 martie 2021, instanţa gălăţeană avea să dea o soluţie în premieră: un an de închisoare cu executare pentru autor, iar la începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Galaţi a decis să menţină sentinţa, care rămâne definitivă – închisoare un an, pedeapsa maximă, pentru uciderea unui căţel şi 5.000 de lei daune morale.

"După trei ani de judecată pentru căţelul care mi-a fost omorât, puteam fi eu astăzi în locul ei, acum s-a luat decizia definitivă de a pedepsi agresorul. Mă bucur nespus de mult, i-au dat pedeapsa maximă, nu poate decât să mă bucure. A fost condamnat la un an de zile cu executare. Astăzi, când am plecat de acasă, l-am văzut în faţa blocului cu bagajul. Se pregătea pentru închisoare, cred. O să îmi plătească o daună de 5.000 de lei, dar nu mă interesează banii, oricum o să îi donez la Help Lăbuş", a declarat Laurenţiu Costel Bocioc, proprietarul câinelui.

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor au aplaudat hotărârea instanţei, arătând că aceasta îi va face pe cei ce agresează animale să se gândească temeinic înainte de a o face.

"Este o victorie amară a întregii societăţi, tot românul din mediul rural, din mediul urban să înţeleagă că orice formă de abuz, maltratare şi ucidere cu intenţie a animalelor se pedepseşte în această ţară şi, mai nou, cu închisoare cu executare", a declarat Ana Maria Dandeş, reprezentată Asociaţia Help Lăbuş.

Pentru a trece mai uşor peste durerea suferită, proprietarul câinelui şi-a cumpărat alt exemplar din aceeaşi rasă. Autorul faptei s-a prezentat la arest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne