Demisionati din Partidul Comunist Chinez, spune un congresman

Evan Mantyk
03.10.2011

Intr-o miscare indrazneata pe scena mondiala, republicanul Thaddeus McCotter a introdus saptamana trecuta o legislatie pentru sustinerea puternica a drepturilor omului in China, cea mai populata natiune a lumii si economia numarul 2 in lume. Rezolutia incurajeaza oamenii sa demisioneze din Partidul Comunist Chinez (PCC), ca parte a miscarii Tuidang. Cuvantul Tuidang inseamna “a demisiona (tui) din partid (dang).”

“Este important ca cetatenii Chinei care se lupta pentru a fi liberi sa stie ca Statele Unite, ca oameni liberi, sustin pe deplin eforturile chinezilor de a respinge PCC, de a parasi PCC, un partid care a incercat [si a reusit in mare parte] sa suprime libertatea chinezilor timp de decenii”, a declarat McCotter, care recent si-a retras candidatura pentru presedintie.

Fiind un mod pasnic de a da glas nemultumirilor din China, miscarea Tuidang a inceput in noiembrie 2004, cand ziarul The Epoch Times a publicat “Noua Comentarii”, o serie de editoriale care descriu corect si necenzurat, pe baza de documente, istoria brutala si crimele PCC. De la prezentarea lor, 100 de milioane de chinezi au contactat Centrul Global de Servicii pentru Demisia din PCC prin telefon, Internet, fax, email si in persoana, pentru a-si declara in mod public demisiilor lor din PCC.

Rezolutia Camerei nr. 416, ofera detalii de discriminare, hartuire, intemnitare, tortura si executare de prizonieri ai constiintei; in mod specific, rezolutia numeste practicantii Falun Gong, jurnalistii si crestinii, incluzand catolici in randul celor mai persecutate grupuri din China.

Senatul american are o initiativa similara, Rezolutia Senatului nr. 232, care sustine de asemenea miscarea Tuidang si condamna persecutia impotriva Falun Gong – care este o practica spirituala pasnica bazata pe principiul Adevar, Compasiune, Toleranta si care a fost interzisa si persecutata incepand cu 1999 in China dupa ce liderii PCC au inceput sa perceapa miscarea ca o amenintare la adresa conducerii lor. Asa zisa “amenintare” consta doar in faptul ca Falun Gong, prin invataturile sale, a ajutat la procesul de renastere a culturii chineze pe care regimul comunist a cautat sa o distruga in totalitate pentru a-si legitimiza ideologia si tirania.

Pentru unii politicieni, drepturile omului in China reprezinta un subiect dificil. Ei doresc sa sustina libertatea in jurul lumii, dar in acelasi timp ei nu doresc sa isi pericliteze potentialele beneficii economice ce ar rezulta din bunele relatii cu oficialii PCC.

McCotter, prin actiunile sale, arata ca nu pune viata umana in urma beneficiilor economice ale PCC.

“Cred ca chinezii vor fi liberi intr-o zi si SUA trebuie sa fie alaturi de ei in fortareata lor”, a declarat McCotter.

Prin sustinerea puternica a miscarii Tuidang, rezolutia lui McCotter, care are 7 coautori, si rezolutia Senatului, prezentata de democratul Robert Menendez si republicanul Tom Coburn, se indreapta acolo unde legislatia asupra Chinei nu a mers niciodata, cerand in esenta o sfarsire pasnica a conducerii comuniste in China.

Discutand despre clasa conducatoare a Chinei, care nu se va grabi sa renunte la forma de conducere ce i-a oferit putere si avutie, McCotter a oferit cateva cuvinte intelepte:

“Cred ca pe masura ce timpul trece si pe masura ce realizeaza ca nu ar trebui sa se multumeasca cu ceea ce le permite PCC sa aiba ei vor trebui sa isi ceara drepturile ca fiinte umane”, a declarat el. “PCC le poate face vietile mizerabile si nu exista nimic mai drag si mai pretuit decat libertatea.”

Informatii suplimentare oferite de Lynn Wan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor