Democraţii nu vor ceda funcţia de procuror general liberalilor, iar liberal democraţii nu au obiecţii

Ana Chitoroagă
07.05.2012

Anterior liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea sa este în aşteptarea unui răspuns de la colegii de Alianţă, în vederea obţinerii funcţiei de speaker sau procuror general, explicând că “Partidul Democrat nu poate deţine două funcţii...".

Potrivit PLDM cu referire la declaraţiile liberalului Mihai Ghimpu, care aşteaptă să primească funcţia de speaker sau cea de procuror general, liberalii şi democraţii ar trebui să găsească un compromis în privinţa funcţiei de speaker. La rândul lor liberal-democraţii nu au nicio obiecţie.

În acest sens, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a declarat: "Este o expunere de doleanţe din partea unei componente a AIE. Să nu uităm că responsabilitatea aparţine tuturor componentelor coaliţiei. PLDM nu are nicio obiecţie faţă de o parte sau alta. Ar trebui să se găsească un compromis între PL şi PD. Iar PL ar trebui să se concentreze asupra actului de guvernare."

Iar potrivit lui Marian Lupu, Partidul Democrat nu va ceda Partidului Liberal funcţia de procuror general. Pentru PL va fi introdusă încă o funcţie de prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

"PD nu este gata să cedeze funcţia de procuror general PL-ului. Negocierile trebuie să aibă loc cu mai multe poziţii alternative. Discuţiile sunt calme, constructive şi în spirit de parteneriat", a explicat liderul PD, Marian Lupu, adăugând: "Ceea ce vrea domnul Ghimpu nu este un moft. Un partid aflat la guvernare, trebuie să dispună de pârghii. Foarte uşor mai poate fi introdusă încă o funcţie de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. PL trebuie să fie prezent în prezidiul Parlamentului".

Amintim că, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a cerut funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi conducerea unei instituţii de forţă în schimbul fotoliului de preşedinte al Legislativului, ocupată de Marian Lupu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor