Denunţătorul lui Lucan: E un sistem de jaf neimaginat. Banii şi protecţia, criteriile pentru transplant

Fost colaborator al lui Mihai Lucan, deputatul Emanuel Ungureanu vorbeşte despre un aşa-zis trafic de organe în care ar fi fost implicat renumitul chirurg, aflat în prezent în mijlocul unuia dintre cele mai mari dosare de corupţie medicală din ţară.
Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Facebook)

Fostul colaborator al lui Mihai Lucan şi actualmente deputat în Parlamentul României, Emanuel Ungureanu, cel de la care a plecat dosarul DIICOT, a susţinut, potrivit Digi24, că medicul ar fi creat o adevărată structură mafiotă în jurul propriei persoane, menită să-l protejeze. Asta în timp ce transplanturile ar fi fost făcute după propria listă de aşteptare şi nu după Registrul Naţional.

Emanuel Ungureanu s-a angajat în 2002 la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj ca asistent social şi a lucrat aproape un an acolo. Una dintre atribuţiile sale era convingerea familiilor pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală să doneze organele. Atunci ar fi descoperit că Mihai Lucan favoriza pacienţi străini.

"Ca să chemi un străin trebuia să fie ceea ce se numeşte tipizat. Avea sângele unor străini, o listă paralelă cu pacienţi veniţi din străinătate. Se făceau acte notariale în care se spunea că respectivul primeşte rinichi de la un român sărac benevol şi tranzacţia se făcea pe modelul win-win. Acei străini erau deplasaţi cu maşina institutului, cu o Dacie break de culoare albă, şoferul ştie. (...) Ştiu şi asistente medicale care erau chemate în weekend pentru aceste cazuri speciale. Sumele vehiculate de asistenta şefă de atunci. Şi se pornea de la un 20, 30 de mii de mărci când erau mărci şi apoi 30, 40 de mii de euro. Dar această afacere s-a oprit undeva în 2005, 2006", a declarat Emanuel Ungureanu, cel care timp de 14 ani a făcut mai multe plângeri penale împotriva doctorului.

Deputatul pretinde că nu doar străinii erau avantajaţi, ci şi persoanele care puteau să-i ofere o oarecare protecţie medicului.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne