Depuneri de coroane, concerte şi porţi deschise la muzee, de Ziua Europei

Epoch Times România
08.05.2010

Ziua Europei - 9 Mai va fi marcată, duminică, în Capitală, printr-o serie de activităţi culturale, care vor avea loc la Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" şi în Parcul Carol, dar şi prin ceremonii militare şi depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor.

Fie că este vorba despre vizitarea muzeelor, de concerte sau de spectacole de dans, bucureştenii vor avea parte, în acest week-end, de manifestări care stau sub semnul Zilei Europei.

Cadre militare active, în rezervă şi în retragere, veterani de război şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale vor participa la ceremoniile militare organizate la monumentele eroilor.

Încă de la primele ore ale zilei de duminică, la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

De altfel, Ministerul Apărării Naţionale organizează, duminică, activităţi evocatoare cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Zilei Europei, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi militare.

Muzeul Militar îşi va deschide porţile, sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 - 14,00, vizitatorii având intrarea liberă şi putând să se bucure de Zilele Muzeului, sub genericul "Frumoasă-i viaţa de soldat... la Muzeul Militar".

Muzeul Cotroceni îl are ca invitat pe unul dintre cei mai talentaţi violonişti de jazz din Europa, Florin Niculescu, care v-a susţine un concert, începând cu ora 17,00.

Primăria sectorului 4 şi Centrul Cultural "Nicolae Bălcescu" au ales să marcheze Ziua Europei în Parcul Carol, printr-un spectacol de divertisment intitulat "Europa suntem noi".

Manifestările vor începe de la ora 16,00 pe esplanada din faţa mausoleului, prin intonarea Imnului Europei şi Imnului naţional.

În cadrul spectacolului vor concerta Taraful Ciocârlia, Camelia Crăciunescu, Florentina Costea şi Fraţii Cocoş.

Elevii şcolii de dans "Generaţia 9" îşi vor demonstra aptitudinile pe scena din Parcul Carol, invitând publicul să asiste la reprezentaţii de dansuri moderne şi tradiţionale.

Pe aceeaşi scenă vor evolua şi grupul de dans modern "Dominoo", grupul "Plai românesc" şi grupul vocal "Rogvaiv".

Cei mici vor putea participa la ateliere de face-painting sau se pot înscrie la concursul de realizare a desenelor pe asfalt, cu tema "Europa mea".

Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei la Consiliul European de la Milano, în 1985. Decizia s-a bazat pe faptul că, pe 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, le-a propus statelor europene să pună "bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii".




România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor