Deputat AUR lovit de “amnezie”. Iniţial a susţinut că a trăit din alocaţia copiilor şi din loto, apoi şi-a amintit de alte venituri

Ciprian Ciubuc
Ciprian Ciubuc (Facebook / Ciprian-Ciubuc)

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a declarat, la Digi24, că singurul său venit constant încasat anul trecut a fost alocaţia de stat primită de cei doi copii ai săi. În plus, în declaraţia de avere, Ciubuc a menţionat o chirie agricolă de 980 lei anual şi un câştig la loto în valoare de 1.500 de lei. Pe lângă toate acestea, deputatul a recunoscut că a avut şi venituri pe care nu le-a trecut în declaraţia de avere.

Reporter Digi24: Din banii pe care i-aţi trecut aici, în declaraţia de avere, reiese că dumneavoastră şi familia aţi trăit cu 5 lei pe zi.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR: Nu ştiu ce calcule aţi făcut dumneavoastră.

Reporter: Am adunat sumele, le-am împărţit pe lună şi la numărul de 4 persoane.

Ciprian Ciubuc: Este o declaraţie incompletă şi o voi completa.

Întrebat dacă acestea sunt toate veniturile sale, deputatul a declarat că mai are două case la Chişinău, pe care le-ar fi închiriat.

Reporter: Aici reiese o chirie agricolă de 980 de lei.

Ciprian Ciubuc: Da, aia o aveam exact.

Reporter: De ce nu le-aţi trecut şi pe celelalte?

Ciprian Ciubuc: Pentru că nu am ştiut că trebuie să trec şi chiriile pentru case.

Deputatul AUR şi-a amintit brusc că mai are şi o firmă, de unde a încasat dividende. El nu a menţionat aceste lucruri nici în declaraţia de avere, nici în cea de interese.

Reporter: Despre ce firme este vorba, că nu sunt trecute în declaraţia de avere?

Ciprian Ciubuc: Proimo Profesionist Grup. Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajaţi şi conform legii nu este obligatoriu să prezinţi un raport contabil, aşa ni s-a spus.

Potrivit site-ului termene.ro, firma are un singur acţionar, Valeria Ciubuc. Firma a fost înfiinţată în 2017.

Reporter: Din ce aţi declarat dumneavoastră anul trecut ca venituri, reiese că aţi trăit din alocaţia copiilor.

Ciprian Ciubuc: Nu.

Reporter: Dar din ce aţi trăit?

Ciprian Ciubuc: Din dividende.

Reporter: De ce nu le-aţi trecut?

Ciprian Ciubuc: Pentru că nu era gata bilanţul contabil.

De asemenea, deputatul AUR nu a ştiut să ne spună câţi bani a încasat anul trecut de la firma sa, ca dividende. Ne-a cerut un răgaz, pentru a sta de vorbă cu contabilul său, după care a revenit telefonic cu explicaţii.

Reporter: În 2020, anul trecut, câţi bani aţi câştigat dumneavoastră net, pentru a vă întreţine familia?

Ciprian Ciubuc: Încă o dată vă zic, ca şi dividende din Proimo Profesionist Grup, am încasat 7.386 de lei.

Reporter: Asta înseamnă 600 şi ceva de lei pe lună.

Ciprian Ciubuc: Da, şi mai am venituri pe care nu le-am declarat, de la cele două case pe care le închiriez. O să completez declaraţia de avere.

Totodată, din ultima declaraţie, reiese că deputatul AUR a trăit anul trecut cu 10 lei pe zi. Mai mult, pe lângă sumele încasate din închirierea caselor sale, şi-a amintit că îl ajută şi tatăl cu sume de bani, periodic. Nici acestea nu apar în declaraţiile depuse la Parlament.

Reporter: Din ce mi-aţi spus până acum, domnule deputat, reiese că dumneavoastră şi familia dumneavoastră, soţia şi doi copii, aţi trăit lunar cu 1.200 de lei.

Ciprian Ciubuc: Da. Da. Tata are proprietăţi închiriate la Chişinău şi ne-a mai susţinut pe parcursul timpului.

Din toată discuţia purtată cu deputatul AUR reiese că singurul venit constant şi la vedere a fost alocaţia copiilor.

Ciprian Ciubuc: Venitul constant a fost alocaţia copiilor şi dividende, da.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne