Deputat PMP: Un singur lucru mai funcţiona în Constanţa, portul, şi Victor Ponta i-a pus gând rău

Portul Constanţa
Portul Constanţa (Epoch Times România)

Florin Gheorghe, deputat al Partidului Mişcarea Populară, a declarat într-un comunicat de presă transmis vineri, că îi susţine pe protestatarii din port care au ieşit în faţa Primăriei din Constanţa, denunţând, în mod categoric, „modul în care PSD îi tratează pe români“.

Referindu-se la îndoielile pe care le-a avut când s-a opus vehement faţă de transferul portului către administraţia locală a lui Radu Mazăre, Florin Gheorghe a afirmat: „Chiar mă întrebam de ce critic administraţia din Constanţa, având falsa impresie că cetăţenii sunt mulţumiţi“, afirmă acesta, adăugând că odată cu protestul s-au confirmat ipotezele formulate de acesta: „Faptul că mii de oameni au ieşit în stradă şi protestează mi-au confirmat că nu eu greşesc, ci Victor Ponta şi Radu Mazăre. Constănţenii s-au săturat şi au ieşit în stradă ca să spună lucrurilor pe nume“.

Deputatul PMP subliniază faptul că cetăţenii din Constanţa sunt nemulţumiţi că nu au locuri de muncă şi de lipsa investiţiilor din port.

„S-au săturat de un oraş care nu s-a mai dezvoltat de peste zece ani! S-au săturat de lipsa locurilor de muncă! S-au săturat de cheltuirea banilor publici pe mascarade publice şi fete goale! S-au săturat de lipsa investiţiilor în port!“, precizează deputatul PMP.

„Un singur lucru mai funcţiona cât de cât în Constanţa, portul, şi Victor Ponta i-a pus gând rău“, conchide Florin Gheorghe, promiţând constănţenilor că va lupta în continuare pentru ca municipiul Constanţa „să nu ajungă feuda PSD-iştilor“.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, doreşte să deţină controlul asupra portului şi i-a pretins premierului Victor Ponta să cedeze încă 13% din acţiunile Ministerului Transporturilor. Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern care este trimis spre avizare, premierul Victor Ponta vrea să transfere 13% din acţiunile statului către Primăria Constanţa, ceea ce înseamnă că Radu Mazăre va deţine 33% din acţiuni, iar statul român pierde pachetul majoritar ajungând la 47%, lucru considerat interzis de legislaţia în vigoare, care prevede că nu se poate face transfer gratuit de acţiuni şi nu se poate pierde pachetul majoritar de către stat.

În acest context, de o săptămână, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare a organizat o serie de proteste, cel mai mare protest din ultimii ani din municipiul Constanţa fiind organizat joi, 29 mai, în faţa sediului Primăriei şi Prefecturii Constanţa, la manifestaţie participând cca 3.000 de sindicalişti, membri ai federaţiei care reuneşte 26 de sindicate ale lucrătorilor din porturile comerciale româneşti şi din serviciile conexe.

Membrii FNSP protestează faţă de nerespectarea de către Guvernul României a angajamentelor asumate privind modificarea legislaţiei muncii şi faţă de intenţia de a scoate Portul Constanţa de sub autoritatea statului şi a-l trece în subordinea autorităţii locale Constanţa. Faţă de acest demers al lui Radu Mazăre au mai luat poziţie numeroşi operatori din port.
Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi actori din Portul Constanţa din punct de vedere financiar, a ţinut să menţioneze: „În ceea ce priveşte Portul Constanţa, îmi menţin punctul de vedere: portul nu este jucăria nimănui, nici obiect de troc, şi nici premiu pentru activitatea prolifică depusă în campanii electorale. De la strategie naţională, la jucărie locală e o distanţă colosală, iar reacţiile noastre sunt pe măsură”.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne