Deputaţi în primul Parlament: Maia Sandu, singura care exprimă dorinţele poporului

Un grup de deputaţi din primul Parlament şi-au exprimat susţinerea pentru candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din Moldova. Maia Sandu le mulţumeşte şi susţine că Moldova are nevoie de o revoluţie a bunului-simţ.
V. Şoimaru, N. Brânzan, V.Dolganiuc şi V. Zgardan deputaţi în primul Parlament.
V. Şoimaru, N. Brânzan, V.Dolganiuc şi V. Zgardan deputaţi în primul Parlament. (captură foto (privesc.eu)

Reprezentanţii a peste treizeci de deputaţi din primul Parlament, au anunţat la 19 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia de a susţine candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale, fiindcă doar ea reprezintă toţi cetăţenii care vor să trăiască la baştină. Semnatarii Declaraţiei cu titlul “Să ne facem dreptate prin vot” au solicitat candidaţilor cu adevărat pro-europeni şi unionişti să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului comun Maia Sandu.

“După desemnarea unui candidat comun, a apărut din nou speranţa că putem învinge sistemul corupt, clasa politică iresponsabilă şi să avem şanse egale ca să zmulgem din ghiarele oligarhiei una din cele mai importante instituţii în stat, Preşedinţia.

Candidatul comun Maia Sandu nu mai reprezintă un partid politic sau un grup de partide ci voinţa fermă a tuturor cetăţenilor oneşti de a scoate instituţiile statului din captivitate şi de a pune legea dreaptă în capul mesei”, a expus Valentin Dolganiuc, citând declaraţia.

Vasile Şoimaru, fost deputat în primul Parlament şi profesor universitar a declarat că a venit pentru prima dată la o conferinţă de presă deoarece „funia e foarte aproape de gât, iar cuţitul e foarte, foarte aproape de os”. O consideră pe Maia Sandu ca fiind în Moldova un „bărbat politic” cu caracter puternic.

Dacă Igor Dodon sau Marian Lupu devine preşedinte, atunci prima surpriză care ne aşteaptă va fi numirea lui Vladimir Plahotniuc în funcţia de prim ministru.

„Noi ne dăm cuvântul, noi vom lupta pentru Maia Sandu şi considerăm că aceasta este unica noastră şansă să schimbăm sau să începem a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova. Dacă se cere să pun mâna în foc pentru ea, eu o pun”, a adăugat Vasile Şoimaru.

Nadejda Brânzan, parlamentară în primul legislativ a susţinut că în aceste alegeri prezidenţiale pune miza pe generaţia tânără şi a atenţionat că dictatorii actuali se simt puternici în faţa oamenilor slabi, de aceea sunt cointeresaţi ca oamenii să fie săraci. Pentru prima dată este oferită şansa ca în fruntea statului să vină o femeie care nu poate fi învinuită de corupţie şi este tot atât de săracă ca marea majoritate.

„Nici în cele mai urâte vise nu am admis că noi vom degrada în aşa măsură şi vom aduce la putere nişte oameni care au profitat de funcţii, au pus mâna pe instituţiile statului şi cele publice locale, iar toţi cetăţenii republicii se află într-un „ţarc” mare. Populaţia trăieşte astăzi în sărăcie şi frică. Sărăcia îi face pe oameni să-şi piardă demnitatea, iar oamenii fără demnitate sunt slabi.”

Vasile Zgardan a adăugat că opt tineri din zece spun că vor să plece din această ţară. Maia Sandu care a fost susţinută de mişcarea populară este unica care exprimă dorinţele poporului. Ceilalţi candidaţi sunt plasaţi în buletinul de vot doar pentru a dezbina electoratul.

Reprezentanţii primului Legislativ au făcut apel către toţi ca pe data de 30 octombrie să se mobilizeze exemplar, pentru a o vota pe Maia Sandu, astfel instituţia prezidenţială va fi întoarsă poporului, iar acei candidaţi, care se declară pro-europeni şi unionişti, să se retragă din cursa electorală şi să facă front comun cu Maia Sandu.

Ca urmare a declaraţiei foştilor parlamentari Maia Sandu a scris pe contul său de facebook că „Moldova are nevoie de o revoluţie a bunului-simţ” care poate fi realizată împreună, la 30 octombrie.