Deputatii europeni au cerut Coreei de Sud sa opreasca returnarea practicantilor Falun Gong

Demonstratii in fata Ambasadei sud-coreene din Washington, D.C., care cer oprirea deportarilor practicantilor Falun Gong de catre regimul de la Seul, in China. De cele mai multe ori regimul comunist de la Beijing ii aresteaza de la aeroport pe cei deportati si ii omoara sau tortureaza in lagare de munca - 15 septembrie 2011
Demonstratii in fata Ambasadei sud-coreene din Washington, D.C., care cer oprirea deportarilor practicantilor Falun Gong de catre regimul de la Seul, in China. De cele mai multe ori regimul comunist de la Beijing ii aresteaza de la aeroport pe cei deportati si ii omoara sau tortureaza in lagare de munca - 15 septembrie 2011 (Lisa Fan / Epoch Times)

McMillan-Scott, vice-peresedintele Parlamentului European, afirma ca practicantii Falun Gong au fost "persecutati teribil, inchisi si supusi abuzurilor". Pentru a exemplifica un abuz suferit de practicanti, el citeaza din "Recoltarea sangeroasa: Uciderea practicantilor Falun Gong pentru organele lor", o carte care descrie recoltarea fortata de organe de la practicantii Falun Gong in viata, din China: "Din 1999, un numar mare, dar necunoscut, de prizonieri de constiinta Falun Gong au fost omorati. Organele lor vitale, inclusiv rinichii, ficatul, corneea si inima, au fost recoltate fara voia lor pentru a fi vandute la preturi ridicate."

Potrivit lui McMillian-Scott, din cei circa 100 de practicanti care au aplicat pentru azil in Coreea de Sud cele mai multe cereri au fost respinse, in ciuda atrocitatilor comise de regimul chinez impotriva practicantilor.

Returnarea acestor persoane este o incalcare a Proiectului Reglementarii din 2009 al Coreei de Sud privind Determinarea Statutului de Refugiat, Tratarea Refugiatilor si Altor Persoane, a declarat McMillian-Scott. Reglementarea a prevazut ca refugiatii nu vor fi repatriati, daca el sau ea se afla in pericol de tortura sau amenintati pe "motive de rasa, religie, nationalitate, apartenenta la un anumit grup social sau opinie politica".

Roger Helmer, un membru al Parlamentului European care a trait in Seul timp de patru ani, a scris intr-o scrisoare pe 9 septembrie adresata domnului Choo Kyu-ho, ambasadorul Republicii Coreea in Regatul Unit, ca actiunile Coreei de Sud ar putea constitui o incalcare a tratatelor la nivel international. Helmer a declarat ca spera ca Coreea de Sud va proteja solicitantii de azil.

Potrivit unei declaratii din 24 ianuarie a Asociatiei coreene Falun Dafa (KFDA), in spatele deciziei Coreei de Sud de a returna practicantii Falun Gong se afla regimul chinez.

KDFA a remarcat ca, dupa o vizita in 2009 a lui Li Changchun, seful propagandei si membru al Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez, guvernul a inceput restrictionarea rapida a cererilor practicantilor Falun Gong pentru azil, urmand si mai multe returnari.

Cel putin 23 de congresmeni americani sugereaza de asemenea ca regimul chinez este cauza acestei situatii, afirmand ca acesta influenteaza returnarile.

Cel putin 23 de congresmeni americani sugereaza de asemenea ca regimul chinez este cauza acestei situatii, afirmand ca acesta influenteaza returnarile. O scrisoare din 2009 catre presedintele Lee a arata ca, potrivit rapoartelor media, regimul chinez preseaza Coreea de Sud sa returneze practicantii.

Zece practicantii Falun Gong au fost repatriati in China in ultimii doi ani.

Faceti clic pe link pentru a citi scrisoarea originala a lui Edward McMillian-Scott, vicepresedinte al Parlamentului European responsabil pentru democratie si drepturile omului.