Descendenţii şobolanilor de laborator injectaţi cu vaccinul COVID au suferit malformaţii ale coastelor [Studiu Moderna]

Documentele Moderna referitoare la testarea vaccinului COVID pe animale, obţinute de Judicial Watch prin intermediul unei solicitări în baza Freedom of Information Act, au arătat că unii dintre şobolanii pe care a fost testat vaccinul cu ARNm Moderna au dezvoltat malformaţii ale coastelor.
Personal sanitar israellian pregăteşte o doză de vaccin anti-COVID în Rishon Lezion, 13 august 2021
Personal sanitar israellian pregăteşte o doză de vaccin anti-COVID în Rishon Lezion, 13 august 2021 (Ahmad Gharabli/AFP via Getty Images)

Cele 700 de pagini conţin o parte din pachetul oficial al cererii de licenţă pentru produse biologice (Biologics Licensing Application - BLA) pe care un producător este obligat să o prezinte la FDA (The Food and Drug Administration) pentru aprobare.

Documentele nu au fost încă făcute publice, dar au fost analizate de fostul director farmaceutic Alexandra Latypova şi revizuite de The Epoch Times.

În documente sunt incluse rezultatele testelor care arată că injecţiile cu vaccinul ARNm Moderna au provocat malformaţii scheletice semnificative din punct de vedere statistic la descendenţii şobolanilor care au luat dozele de ARNm-1273 (ARNm Spikevax).

"Variaţiile legate de ARNm-1273 în examinarea scheletului au inclus creşteri semnificative din punct de vedere statistic ale numărului de şobolani F1 cu una sau mai multe coaste ondulate şi unul sau mai mulţi noduli costali. Coastele ondulate au apărut la 6 fetuşi şi la 4 pui, cu o prevalenţă fetală de 4,03% şi o prevalenţă de 18,2% pentru fiecare pui. Nodulii costali au apărut la 5 din cei 6 fetuşi", potrivit documentelor interne ale Moderna.

"Toxicitatea maternă sub formă de observaţii clinice a fost observată timp de 5 zile după ultima doză (ziua 13 de gestaţie), în corelaţie cu perioada cea mai sensibilă pentru dezvoltarea coastelor la şobolani (zilele 14-17 de gestaţie)", se arată în documente.

"Coastele ondulate" se referă la coastele care nu sunt formate corespunzător.

Cu alte cuvinte, 6 din cei aproximativ 149 de pui de şobolani aveau coaste ondulate, iar 5 dintre aceştia aveau şi noduli costali.

Potrivit analizei lui Latypova, au fost studiaţi doar şobolanii femele (şobolanii masculi nu au fost trataţi cu vaccinul Moderna).

Femelele au primit o doză umană de 100mcg de ARNm Spikevax, cu 28 şi 14 zile înainte de împerechere şi în zilele de gestaţie 1 şi 13.

"1/2 şobolani au fost eutanasiaţi înainte de naştere pentru a examina fetuşii, restul au fost urmăriţi până la 21 de zile după naştere", a declarat Latypova, "Nu sunt furnizate cifre privind dimensiunea studiului".

În plus, nu există niciun raport al studiului, ci doar interpretarea proprie a Moderna asupra rezultatelor.

Rezultatele au făcut parte din testele de toxicologie reproductivă efectuate de Moderna.

"Toxicologia reproductivă este studiul efectelor adverse ale medicamentelor asupra reproducerii. FDA solicită teste de toxicitate reproductivă pentru orice New Molecular Entity (NME) care urmează să fie utilizat la femeile cu potenţial fertil", potrivit Latypova, care a lucrat în peste 60 de companii farmaceutice, concentrându-se în principal pe crearea şi revizuirea studiilor clinice, multe dintre acestea fiind depuse la FDA.

În pofida rezultatelor de laborator menţionate mai sus, FDA a emis o declaraţie la 30 ianuarie, în care a afirmat că nu au existat efecte adverse asupra evoluţiei postnatale.

"În cadrul studiului nu au fost observate malformaţii sau variaţii fetale legate de vaccin şi nici efecte adverse asupra dezvoltării postnatale", a precizat FDA pe eticheta vaccinului Spikevax al Moderna.

"În cadrul unui studiu de toxicitate asupra dezvoltării, 0,2 ml dintr-o formulă de vaccin care conţine ARNm modificat cu nucleozide (100 mcg) şi alte ingrediente care sunt incluse într-o doză unică de 0,5 ml de SPIKEVAX la om a fost administrată IM la şobolani femele în patru ocazii: 28 şi 14 zile înainte de împerechere şi în zilele de gestaţie 1 şi 13", se arată în publicaţia FDA.

Vaccinul Pfizer a provocat, de asemenea, coaste anormale la şobolani

În luna august 2021, Elsevier a publicat un studiu intitulat "Lipsa efectelor asupra fertilităţii femelelor şi a dezvoltării prenatale şi postnatale a urmaşilor la şobolani cu BNT162b2, un vaccin COVID-19 bazat pe ARNm".

BNT162b2 este vaccinul Pfizer.

Toţi autorii publicaţiei au fost angajaţi de Pfizer, BioNTech sau Charles River, un contractor al Pfizer.

Această publicaţie sugerează că a existat o "lipsă de efecte" în dezvoltarea postnatală a puilor, dar studiul arată că a existat o creştere de 295% (8,3% faţă de 2,1% în grupul de control) a coastelor anormale la puii de şobolani vaccinaţi. O creştere uriaşă.

"A fost un avertisment extrem de periculos"

"Anomaliile scheletice la nivelul cutiilor toracice osoase sunt absolut importante şi au fost statistic mai multe la descendenţii şobolanilor din grupul experimental în comparaţie cu grupul placebo", a declarat James Thorp, un medic cu certificat în obstetrică şi ginecologie, precum şi în medicină materno-fetală, pentru The Epoch Times, după ce a revizuit analiza lui Latypova a pachetului BLA al Moderna.

"În obstetrica clinică şi în medicina materno-fetală facem descoperiri similare în ceea ce priveşte anomaliile scheletale înainte de naştere, care sunt extrem de grave şi adesea letale. Acesta era un semnal de alarmă extrem de periculos în studiile de toxicologie reproductivă şi nu a fost niciodată adus la lumina zilei pentru a proteja cetăţenii lumii. CDC, Pfizer, Moderna şi revistele medicale emblematice ale complexului medical industrial au minţit publicul american şi ar trebui să fie traşi la răspundere", a declarat Thorp.

Thorp a analizat şi verificat recent cele mai noi date din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) referitoare la vaccinurile COVID-19 şi le-a comparat cu vaccinurile antigripale, descoperind numeroase anomalii.

Site-ul CDC recomandă vaccinurile COVID în timpul sarcinii pentru a "preveni îmbolnăvirile grave şi decesele la femeile însărcinate".

De asemenea, Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor "recomandă cu tărie ca persoanele însărcinate să fie vaccinate împotriva COVID-19", adăugând că vaccinarea completă a femeilor însărcinate ar trebui să fie o "prioritate".

Moderna şi FDA nu au răspuns la o solicitare de comentarii.

The Epoch Times a contactat Pfizer şi CDC pentru comentarii.