Deschiderea sediului campaniei electorale a lui Navalni la Moscova amânată din nou

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalni a declarat că este obligat să amâne din nou deschiderea sediului campaniei sale electorale la Moscova.
Alexei Navalni.
Alexei Navalni. (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Deschiderea sediului a fost programată iniţial pentru ziua de miercuri, dar şeful campaniei lui Navalni, Leonid Volkov, a declarat marţi că deschiderea este amânată până pe data de 24 mai din cauza unor “probleme cu locaţia”. Navalni a avut de înfruntat numeroase obstacole în timp ce a deschis mai multe birouri de campanie pe cuprinsul Rusiei.

La începutul acestei luni, deschiderea sediului campaniei electorale a lui Navalni a fost amânată la Moscova, Vologda, Volgograd, Vladivostok, Vladimir şi Krasnodar după ce proprietarii au decis să anuleze contractele de închiriere.

În 15 mai, personalul său angajat în procesul electoral a fost nevoit să citească programul de campanie în cadrul unui eveniment sub cerul liber în Vladivostok, după ce autorităţile au schimbat yalele clădirii închiriate de echipa lui Navalni.

Navalni, un proeminent activist împotriva corupţiei şi adversar al preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat în decembrie 2016 că va candida la preşedinţie la alegerile din martie 2018, când Putin este aşteptat de mulţi să candideze pentru al patrulea mandat prezidenţial.

De la anunţarea intenţiei de a candida la preşedinţie, Navalni a fost ţinta mai multor atacuri fizice. Recent, el a fost spitalizat pentru scurt timp după ce i-a fost aruncată pe faţă o substanţă verde. Atacul este cel de-al doilea în ultimele cinci săptămâni, în care celebrul dizident a fost atacat cu un lichid toxic.

Navalni a declarat că, în urma atacului cu o substanţă verde, corneea i-a fost afectată. Atacul a avut loc în faţa sediului din Moscova a Fondului Anticorupţie, pe care el însuşi l-a înfiinţat.