Dezvăluiri surprinzătoare despre moartea unchiului lui Kim Jong-un

Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un
Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Mass media străină scoate la iveală informaţii şocante despre execuţia unchiului lui Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord.

Moartea lui Jang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean kim Jong-un, pare a fi rezultatul unui schimb periculos de focuri între susţinătorii lui şi cei ai regimului, pentru supremaţie asupra unor zone cheie, relatează Huffington Post.

Liderul Kim Jong-un le-a ordonat forţelor sale să reia controlul asupra unor zone importante de pescuit, care erau controlate de unchiul său Jang Song-thaek, dar acesta din urmă nu a vrut să renunţe fără luptă. Bătălia s-a soldat cu moartea unui număr mare de soldaţi ai lui Kim Jong-un. Ca răspuns, tânărul lider nord-coreean a ordonat să fie asasinaţi consilierii lui Jang, anunţă New York Times. La câteva zile după aceasta, Jang Song-thaek a fost denunţat public, judecat şi executat.

Se presupune că cei doi consilieri nu au fost executaţi cu arme de foc obişnuite, ci cu mitraliere anti-aeriene. Jurnalistul japonez Yomiuri Shimbun afirma că liderul de la Phenian era "foarte beat" când a cerut asasinarea consilierilor unchiului său.

Jang Song-thaek a fost asasinat în luna decembrie pentru trădare, iar moartea lui a şocat în special pentru faptul că era considerat una dintre persoanele cele mai apropiate de Kim Jong-un. Jang a mai fost acuzat de corupţie, abuz de substanţe şi alte crime pe care mass media occidentală nu le-au putut verifica.

Cu câteva luni în urmă, unchiul lui Kim Jong-un era considerat a doua putere în Coreea de Nord şi sfătuitorul liderului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe