Dian Popescu trece la ALDE. PNL: A fost exclus de filiala Gorj. Este condamnat pentru fapte de corupţie

Senatorul Dian Popescu şi-a dat demisia din PNL Gorj petru a se înscrie în ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.
Senatorul Dian Popescu.
Senatorul Dian Popescu. (Facebook)

"Mi-am dat demisia din PNL şi mă voi înscrie cu declaraţie în plenul Senatului astăzi (luni n.r.) în ALDE. Am fost o voce critică la derapajele PNL de la democraţie, de la valorile liberalismului, am fost o voce critică la numirea celor doi copreşedinţi ai PNL la Gorj după ce eu m-am autosuspendat, respectând deciziile partidului, dar partidul se pare că are o altă direcţie, nu o direcţie a unor valori.

De aceea consider că ALDE este singurul partid care a rămas pe dreapta eşicherului politic, care respectă valorile liberale şi care ţine foarte mult la democraţie", a declarat, pentru Agerpres, senatorul Dian Popescu.

Senatorul a vorbit despre fesenizarea PNL şi a susţinut, de asemenea, că PNL Gorj este "condus de foşti membri ai PSD şi PPDD, printre care un personaj care în 1990 ataca pe postul naţional de televiziune manifestaţia din Piaţa Universităţii şi făcea propagandă cripto comunistă".

De cealaltă parte, PNL a anunţat că demisia din partid a lui Dian Popescu "a survenit după ce a fost exclus din partid de filiala Gorj". Liberalii au arătat că senatorul nu corespunde noilor criteriilor de integritate ale partidului, iar demisia sa din partid trebuie corelată şi cu acest aspect.

"Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de corupţie, acesta fiind şi motivul pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj", a transmis PNL.

"Foarte mulţi spun lucruri hazlii în momentul în care părăsesc o structură politică. Dl senator în cauză este unul din exemplele care nu mai cadrau cu acele criterii de integritate şi performanţă politică pe care PNL le impusese acum ceva timp. De altfel, organizaţia din care provenea senatorul respectiv propusese structurii excluderea dânsului, care se afla pe ordinea de zi a acestei întâlniri. Urmare a demisiei, acest punct a fost exclus. În legătură cu FSN-izarea, permiteţi-mi să nu comentez această atitudine. Mi se pare una neserioasă", a afirmat purtătorul de cuânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, citat de Agerpres.

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, potrivit Mediafax, că îl primeşte pe Dian Popescu în formaţiunea sa subliniind că senatorul nu a fost condamant definitiv.

"El este acuzat nu de corupţie, ci de complicitate la trafic de influenţă, ceea ce, în fine, deci nu direct, nu este condamnat definitiv. Cred că orice cetăţean beneficiază de prezempţia de nevinovăţie până la condamnarea definitivă. Justiţia nu o facem noi, justiţia o fac magistraţii", a susţinut Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne