Din culisele unei decizii surprinzătoare. De ce şi-a retras Voiculescu contestaţia la condamnarea de 10 ani

Dan Voiculescu a depus o contestaţie în anulare împotriva condamnării de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA pe care şi-a retras-o însă în mod surprinzător o lună mai târziu. Deşi nu a dat nicio explicaţie pentru gestul său, se pare că este vorba despre o strategie bine pusă la punct.
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Dacă pe 19 februarie, când a depus o contestaţie în anulare împotriva condamnării de 10 ani primite în dosarul ICA, Dan Voiculescu cerea ca întregul caz să fie rejudecat şi o acuza pe judecătoarea Camelia Bogdan că ar fi fost incompatibilă, o lună mai târziu, pe 18 martie, patronul Antenelor renunţa la acţiunea sa. Motivul?

Potrivit publicaţiei Adevărul, unul dintre motivele pentru care şi-a retras cererea ar fi acela că dosarul mogulului fusese repartizat unui complet care sancţionează dur faptele de corupţie, condus de Anamaria Tranca. Judecătoarea a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe baronul Constantin Nicolescu, sau pe Mariana Rarinca, femeia acuzată de şantajarea şefei Înaltei Curţi.

Un alt motiv ar fi acela că pe 23 februarie 2015, unul dintre complicii săi din dosarul ICA, Jean Cătălin Sandu, unul dintre apropiaţii lui Voiculescu, a depus şi el o contestaţie în anulare. Dacă s-ar admite, de efectele ei – rejudecarea cazului şi eliberarea din penitenciar - ar urma sa beneficieze toţi inculpaţii din acest proces. Cea de-a doua contestaţie a fost repartizată unui alt complet, format din judecătorii Raluca Costache şi Adrian Podar.

Motivele de contestaţie în anulare vizau tot posibila incompatibilitate a judecătoarei Camelia Bogdan. În sala de judecată, procurorul DNA a arătat că cei doi au depus simultan contestaţii în anulare împotriva condamnărilor definitive, pentru a putea alege completul de judecată mai favorabil.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne