Dip cu spanac şi telemea - un aperitiv îndrăgit la petreceri

Dip cu spanac si telemea
Dip cu spanac si telemea (Maria Baciu / Epoch Times)

Spanacul cu telemea, servit într-un castron făcut dintr-o pâine rotundă - este un aperitiv gustos şi rapid, care poate fi făcut în orice anotimp. Ingredientele sunt simple şi nepretenţioase, iar la petreceri, este unul dintre primele antreuri care dispar repede de pe masă.

Ingrediente:

  • o pâine rotundă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 kg spanac proaspăt sau o pungă de spanac congelat
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Modul de preparare

Decupaţi o bucată rotundă din partea de sus a pâinii, şi scoateţi uşor pâinea din interior. Lăsaţi o grosime de 1-2 centimetri de coajă pâine atât lateral cât şi în partea de jos dându-i forma unui "castron". Bucata de pâine decupată se taie în cuburi pentru a face crutoane. Dacă vă plac să fie crocante, puteţi-le în cuptorul încins la 165 grade, pentru un sfert de oră.

Între timp se face umplutura.

Spanacul proaspăt, se spală bine în mai multe ape, apoi se fierbe câteva minute, până când se înmoaie cotorul frunzei. Se strecoară şi se presează puţin pentru a se scurge bine de apă, apoi se toacă mărunt. Dacă în schimb aveţi spanac congelat, acesta se decongelează în prealabil, se scurge bine de apă, apoi se mărunţeşte.

Telemeaua se zdrobeşte bine cu o furculiţa, iar usturoiul se curăţa de pieliţă şi se dă prin presă.

Într-o tigaie se pune uleiul, în care se prăjeşte usturoiul, până când acesta îşi schimbă uşor culoarea. Se adaugă spanacul tocat, apoi brânza telemea. Se amestecă bine şi se lasă pe foc, până când brânza este topită, iar pasta devine omogenă. Se condimentează cu piper şi sare dacă mai e nevoie.

Castronul de pâine se umple cu pastă obţinută, iar deasupra se înfig câteva crutoane. Restul de crutoane se pun la îndemâna într-un vas separat.

Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură