Director corporatist “foarte impresionat” de Shen Yun


Publicul aplaudă artiştii Shen Yun aflaţi pe scena Teatrului David H. Koch din New York în 20 aprilie 2013.
Publicul aplaudă artiştii Shen Yun aflaţi pe scena Teatrului David H. Koch din New York în 20 aprilie 2013. (Dai Bing/The Epoch Times)

NEW YORK – Randall Berman, director operaţional la Continental Food and Beverage, cunoscut pentru marca sa Inca Kola, a participat la un spectacol Shen Yun în 21 aprilie.

“Spectacolul a fost fantastic: costumele, culorile şi sunetele au fost pur si simplu spectaculoase”, a spus dnul Berman.

Shen Yun, cu sediul în New York, are trei companii la fel de mari aflate simultan în turnee mondiale în fiecare an, având misiunea de a renaşte cei 5.000 de ani de cultura chineză inspirată de divin.

“Cred că întreaga poveste a istoriei, mergând de la istoria antică şi apropiindu-ne de prezent, este o poveste pur si simplu incredibilă şi o mare experienţă [în procesul] de învăţare”, a spus dnul Berman.

Profundele tradiţii culturale ale Chinei sunt conţinute în dansul clasic chinez, conform website-ului Shen Yun. Sunt folosite dansul clasic chinez, dansurile etnice şi folclorice, precum şi dansul bazat pe povestioare pentru a se descrie mituri, legende şi istorisiri întâlnite în cultura chineză veche de 5.000 de ani.

“Având fiecare mai putin de 10 minute, dansurile din Shen Yun povestesc despre mituri antice, eroi trecuţi sau paradisuri celeste”, conform website-ului companiei. “Fie că este transpus în trecut sau în China contemporană, fiecare dans întruchipează valorile tradiţionale chineze.”

Dnul Berman a participat la spectacol alături de soţia sa Liz, care a considerat Shen Yun ca fiind minunat.

“Numere de dans foarte frumoase”, a spus dna Berman. “Este atât de înviorător să vezi talentele [artiştilor] şi frumuseţea costumelor.”

“Duc cu mine acasă multă bucurie”

Hana Rubi, director operaţional pentru Maxon, a participat de asemenea la spectacol.

“Mi-a plăcut mult de tot. Duc cu mine acasă multă bucurie, un sentiment foarte cald şi plăcut”, a spus dna Rubi.

Dna Rubi a citit multe cărţi despre China dar a considera că Shen Yun este “o fereastră interesantă în cultura chineză.”

“[Spectacolul] a fost absolut minunat”, a spus dna Rubi.

Informaţii oferite de NTD Television şi Ivan Pentchoukov

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură