Directori de spitale, protejaţi de politicieni. Filiera PSD - directorul Spitalului de Oftalmologie

Rezultatul protecţiei politicienilor este faptul că Monica Pop - directorul Spitalului de Oftalmologie - ajunge să cedeze un spaţiu al spitalului public unei firme unde este angajată vreme de patru ani, dezvăluie jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

UPDATE. Noul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti, în urma anchetei publicate de cei trei jurnalişti.

"Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate şi să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineaţă despre cazul doamnei Pop. Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcţii salarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical din aceeaşi unitate.

În cazul în care se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, citat de Agerpres.

* * *

Directorii de spitale sunt înscăunaţi şi protejaţi adesea de politicieni. Numită în 1994, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală, scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan într-o nouă investigaţie publicată pe tolo.ro.

Monica Pop a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în Consiliul de Administraţie la spital şi şeful Comisiei de concurs.

"ANI m-a acuzat de conflict de interese şi de incompatibilitate. Un caz e la Parchet, iar celălalt e în instanţă. În privinţa documentului prin care am semnat chiar eu numirea mea în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Oftalmologie, am semnat în acea zi peste o sută de numiri şi a fost o eroare că mi-am semnat-o şi pe a mea. Nu se poate vorbi de sprijin politic pentru doamna Monica Pop", a fost replica senatorului, la postul B1 TV.

Directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci.

În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007! Timp de patru ani, Monica Pop a fost şi director al spitalului de stat şi angajatul firmei căreia îi închiriase spaţiul. Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienţilor şi mai ieftin angajaţilor spitalului!

"E o aberaţie, o minciună, o răzbunare a unei asistente psihopate şi un gest abject al domnului Tolontan. Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze", a reacţionat Monica Pop, tot la postul B1 TV.

În momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, Monica Pop a spus ca "Noi nu avem substanţe din astea!". Dar are. Prin încredinţare directă.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.