DNA a descins la Poliţia Sinaia. Comisarul şef şi adjunctul său, suspectaţi de luare de mită

Şefii Poliţiei din Sinaia sunt acuzaţi că au luat zeci de mii de eruoe mită pentru a interveni în favoarea unei companii.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Şeful Poliţiei din Sinaia, Marin Tudorică, şi adjunctul acestuia, Ionuţ Roşca, şi-au traficat influenţa pentru protejarea intereselor unei firme, primind în schimb foloase în valoare de aproximativ 40,000 de euro, au declarat, miercuri, surse judiciare, citate de Agerprses.

Potrivit procurorilor anticorupţie, cei doi oameni ai legii ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40 000 de euro.

***

Procurorii DNA Ploieşti au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei din staţiunea Sinaia, într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt vizaţi şefii acestei instituţii, relatează Realitatea.net.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii fac percheziţii în biroul şefului instituţiei, comisarul şef Marin Tudorică, şi în biroul adjunctului acestuia. Percheziţiile au loc într-un dosar în care sunt vizate fapte de trafic de influenţă, cei doi urmând să fie duşi la audieri la sediul DNA Ploieşti, în cursul zilei de miercuri.

Potrivit comunicatului remis de DNA, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 13 ianuarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii, situate în judeţul Prahova, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne