Doctorii le cer americanilor: Solicitaţi Casei Albe să condamne recoltarea forţată de organe din China

O imagine din documentarul ”Ucişi pentru organe: Afacerea secretă de transpanturi a Chinei”.
O imagine din documentarul ”Ucişi pentru organe: Afacerea secretă de transpanturi a Chinei”. (NTDTV)

O nouă petiţie cere guvernului SUA să ia o poziţie faţă de o anume specifică atrocitate: Se solicită Casei Albe să investigheze şi să condamne practica revoltătoare a regimului chinez de recoltare sistematică forţată de organe de la practicanţii Falun Gong - o disciplină spirituală chineză.

Petiţia a fost lansată la 2 decembrie pe situl ”Noi Poporul” al Casei Albe şi invită guvernul Statelor Unite să "investigheze şi să condamne public recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong în China".

În cazul în care aceasta strânge 25.000 de susţinători până la 1 ianuarie anul viitor, administraţia este obligată să răspundă, iar iniţiativa se desfăşoară de acum înainte.

Subiectul a fost unul sensibil pentru administraţie, potrivit experţilor, din cauza gravităţii acuzaţiilor - recoltarea forţata de organe pe viu de la persoane spirituale inocente aflate în captivitate - alături de dorinţa guvernului Statelor Unite de a nu deteriora relaţiile cu Republica Populară Chineză, care, printre altele, are de primit o sumă considerabilă din datoria SUA.

Dar iniţiatorii petiţiei cred că este vital ca Statele Unite să răspundă. "Dacă există vreun guvern în lume, care poate să aibă un anumit impact asupra drepturilor omului în China, acesta va fi cel al Statele Unite ale Americii", a explicat dr. Alejandro Centurion, un membru al consiliului de medici din cadrul grupului Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe.

"Dacă guvernul nostru ar vorbi, ar fi un pas uriaş pentru a expune în continuare aceste crime şi pentru a le pune capăt", a declarat Centurion. Petiţia susţine că guvernul are o "obligaţie morală de a expune aceste crime".

Un număr mare de dovezi privind persecutarea practicanţilor Falun Gong şi a altor prizonieri politici şi religioşi au fost acumulate din 2006, iar în ultimul an au început să atragă mai mult sprijin public, cu audieri şi menţiuni în cadrul Congresului - a fost un timp în care acuzaţiile nici măcar nu erau menţionate - în rapoartele oficiale ale SUA.

"Ca mulţi alţi americani şi cetăţeni din întreaga lume, suntem foarte preocupaţi de una dintre cele mai oribile crime împotriva umanităţii ale timpului nostru: recoltarea forţată de organe de la prizonieri vii din China", reiese dintr-o notă trimisă presei de către iniţiatori petiţie. "Această practică barbară are loc în China de peste un deceniu".

Alături de dr. Centurion, un neurolog, ceilalţi doi iniţiatori ai campaniei sunt Arthur L. Caplan, profesor şi şef al departamentului de Bioetică de la Centrul medical Langone al universităţii New York şi Jianchao Xu, profesor asistent de Nefrologie de la Şcoala de Medicină Mount Sinai şi, de asemenea, un membru al consiliului ONG-ului Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe.

Un efort social al media a fost, de asemenea, lansat pentru a strânge semnături, în frunte cu site-ul organpetition.org, "un efort al oamenilor cărora le pasă de drepturile omului, de a se uni pentru a sprijini această problemă importantă", potrivit unui e-mail de răspuns la o întrebare trimisă site-ului web.

Estimările cercetătorilor indică faptul că zeci de mii de practicanţii ai disciplinei spirituale Falun Gong au fost ucişi pentru "vânzarea cu amănuntul a organelor lor": cea mai mare parte rinichi, ficat şi uneori inimile. Victimele mor ca urmare a extracţiilor forţate, adesea efectuate de medici militari care cooperează îndeaproape cu serviciile de securitate.

Falun Gong este individuată în această petiţie, deoarece, în conformitate cu dovezile disponibile, acest grup a fost în mod particular ţinta recoltărilor forţate de organe, din cauza numărului mare al practicanţilor în sistemul de lagăre de muncă al Chinei, a sănătăţii sporite a practicanţilor faţă de populaţia generală din penitenciar (mulţi deţinuţi suferă de hepatita B, ceea ce îi face nepotriviţi pentru recoltare), precum şi a altor factori. Există, de asemenea, cea mai coerentă şi completă structură a probelor, de la rapoarte la cercetări importante, privind recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong.

Alte grupuri de dimensiuni mai mici au fost, de asemenea, vizate, inclusiv uigurii şi tibetanii, potrivit cercetărilor făcute de Ethan Gutmann, care scrie în prezent o carte despre persecuţia împotriva Falun Gong; petiţia îi va ajuta foarte mult, conform lui Dr.Centurion.

"Preocuparea noastră este pentru toţi prizonierii de conştiinţă şi prizonierii executaţi ale căror drepturile fundamentale sunt încălcate, iar acest lucru intenţionează să ajute la rezolvarea problemei pentru toată lumea", a precizat acesta într-un interviu telefonic.

"Transplanturile abuzive de această magnitudine sunt crime împotriva umanităţii, crime pe care oamenii şi guvernele din fiecare ţară trebuie să le condamne", reiese din scrisoarea medicilor. "A rămâne tăcut în faţa unei astfel de atrocităţi reprezintă practic a deveni complice la aceste crime. Statele Unite, ca lider mondial în protecţia drepturilor omului, are o obligaţie morală de a lua atitudine."

Dr. Centurion a afirmat că "americanii sunt oameni cu suflet bun, care susţin drepturile omului în întreaga lume. Ei sunt îngroziţi de acest lucru şi îşi exprimă interesul în susţinerea acestei cauze. Atunci când află despre aceste crime ei sunt şocaţi, doresc să afle mai multe şi îşi exprimă dorinţa de a face ceva în legătură cu aceasta ."

Acum este ocazia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe