Dodon îl acuză pe Năstase că „a încercat să preia schemele lui Plahotniuc”

Igor Dodon, ex-preşedinte a R. Moldova
Igor Dodon, ex-preşedinte a R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Potrivit preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, ar fi încercat să preia schemele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi ar fi tolerat acţiuni de contrabandă în perioada în care se afla la conducerea Ministerului de Interne.

Totodată, şeful statului neagă faptul că a primit un raport de la Serviciul de Informaţi şi Securitate (SIS), punctând totuşi că ar exista imagini video care atestă ilegalităţile comise de Năstase. Acuzaţiile au fost lansate de preşedintele Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc şi despre asta ştie jumătate de oraş şi oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct şi alţii. Ar fi şi video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sunt.

I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Ştiu despre asta şi ambasadorii. Nu eu i-am informat”, a declarat Dodon.

Mai mult decât atât, preşedintele pro-rus a subliniat că „Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noştri din Vest. Ei au înţeles când a ajuns la putere şi şi-a arătat adevărata faţă”.

Pentru cazul în care Andrei Năstase se va adresa în instanţă de judecată, Dodon a menţionat că este gata să răspundă pentru aceste acuzaţii în faţa magistraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe