Doi judecători cu greutate pleacă din UNJR după "execuţia" Cameliei Bogdan

Doi judecători cu greutate s-au retras din UNJR după ce asociaţia de magistraţi a criticat-o pe Camelia Bogdan, şefa completului care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, după o şedinţă "cu cântec" a CSM.
Dana Gîrbovan
Dana Gîrbovan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătoarea Camelia Bogdan a acuzat că a fost victima unui "linşaj mediatic" desfăşurat împotriva sa de postul Antena 3, ziarul Jurnalul Naţional şi de portalul Lumea Justiţiei şi a cerut CSM să-i apere reputaţia profesională însă, în şedinţa de plen a Consiliului, situaţia a luat o cu totul altă întorsătură.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a condamnat atunci modul în care s-a desfăşurat şedinţa respectivă, atât în ceea ce priveşte atitudinea membrilor CSM, cât şi a judecătoarei.

Drept urmare, judecătorii George Matei şi Anamaria Tranca, de la Curtea de Apel Bucureşti, au decis să se retragă din UNJR, după ce asociaţia profesională a ales să o critice pe Camelia Bogdan în loc să o apare în cazul unui linşaj mediatic, scrie News.ro.

"Apreciez că interesele mele nu sunt nici pe departe de UNJR, în condiţiile existenţei unor derapaje ale Uniunii în ieşirile publice, militarea pentru teme cu conotaţie politică şi o luare de poziţie absolut nefericită în cazul şedinţei CSM din 24.03.2016 referitor la care UNJR a înţeles să formuleze critici la adresa unui coleg magistrat care doar încerca să se apere în cazul unui linşaj mediatic. Îmi exprim profundul regret că nu am părăsit mai devreme asociaţia dumneavoastră", se arată în cererea transmisă prin fax către UNJR de judecătorul George Matei.

Surse judiciare au precizat că şi judecătoarea Anamaria Tranca a părăsit asociaţia profesională condusă de Dana Gîrbovan, fără a explica motivele.

George Matei este judecătorul care a admis contestaţia în anulare formulată de DNA în dosarul Mariana Rarinca, astfel că aceasta a rămas cu o pedeapsă definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul şantajării Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot el l-a condamnat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu la şase ani închisoare şi a decis, în premieră, condamnarea unui spital la plata a 125.000 de euro rudelor unui pacient, deoarece unitatea nu avea rezerva de sânge pentru o operaţie banală, iar pacientul a decedat, precizează news.ro.

Anamaria Trancă l-a condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare pe Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, şi a dispus arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu, iar în prezent îl judecă pe preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Pentru mai multe detalii despre controversata şedinţa CSM în care a fost "executată" Camelia Bogdan intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne