Donald Trump vrea să cumpere The New York Times

Donald Trump
Donald Trump (Jeff J Mitchell / Getty Images)

Miliardarul american Donald Trump intenţionează să cumpere publicaţia The New York Times. Potrivit presei străine, magnatul a avut mai multe întâlniri în care magnatul american ar fi negociat preluarea publicaţiei de la familia Sulzberger.

Cu toate acestea, informaţiile privind strategia pe care Donald Trump ar avea-o pentru a prelua The New York Times sunt neclare, iar în acelaşi timp este puţin probabil ca familia Sulzberger să accepte oferta lui Trump, transmite gândul.info.

De asemenea, informaţia nu a fost confirmată nici de purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, nici de reprezentanţii grupului de presă Times, din care face parte publicaţia The New York Times.

Preluarea publicaţiei The New York Times ar marca o schimbare importantă pentru afacerile derulate de Donald Trump, care s-a dezvoltat în sectorul afacerilor imobiliare.

Cotidianul american a fost un trofeu râvnit şi de alţi miliardari, Michael Bloomberg, primarul oraşului New York şi fondator al agenţiei de informaţii financiare Bloomberg, fiind la rândul său menţionat de-a lungul timpului printre potenţialii cumpărători interesaţi ai publicaţiei.

The New York Times (NYT) a apărut fără întrerupere, de la înfiinţarea acestuia în 1851, la New York. Pe 29 martie 2011, publicaţia New York Times a introdus plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada, începând cu 17 martie 2011. Un an mai târziu, The New York Times Company a decis să limiteze accesul gratuit de pe NYTimes.com la 10 articole pe lună, în loc de 20 de articole gratuite pe lună, câte puteau accesa înainte userii publicaţiei.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titlurile The New York Times, the Internaţional Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com. Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe