Trump ar vrea să cumpere Europa la bucată. Chiar şi România

Magnatul american Donald Trump, mai 2012 în New York City
Magnatul american Donald Trump, mai 2012 în New York City (Brad Barket / Getty Images)
Bogdan Costea
20.06.2012

Europa, marcată de criza datoriilor, este o mare şansă pentru investitorii care caută terenuri ieftine şi oportunităţi unice de achiziţii, inclusiv în Grecia, potrivit miliardarului american Donald Trump, care se aşteaptă ca zona euro să se destrame până la urmă, relatează CNBC, citat de economica.rtv.net. "Poţi să cumperi terenuri pe nimic, poţi obţine orice pe nimic. Trebuie doar să aştepţi o perioadă, dar sunt o mulţime de oportunităţi în Europa. Nu există nicio îndoială", a spus Trump.

El a adăugat că este interesat să investească în Europa. "Mă gândesc la ceva, este ridicol, de râs şi totuşi mă gândesc să fac ceva acolo cu un grup foarte deştept, există o oportunitate", a spus Trump.

Comentariile sale au avut loc în condiţiile în care investitorii au primit bine rezultatul alegerilor de duminică din Grecia, câştigate de conservatorii Noua Democraţie, pro-euro, care vor forma probabil o coaliţie de guvernare cu partidul socialist Pasok şi cu partidul mai mic Stânga Democrată.

În acelaşi timp, atenţia este îndreptată către Spania, ale cărei randamente ale obligaţiunilor au urcat la un nivel record, din cauza temerilor legate de subcapitalizarea băncilor, care ar putea avea nevoie de un ajutor de peste 100 de miliarde de dolari, sumă aprobată recent de liderii din zona euro. "Spania este un loc uimitor. Este o ţară mare, care are febră, acesta este momentul să profiţi", a spus Trump.

Opinia miliardarului faţă de finanţele europene rămâne pesimistă, dar nu la fel ca a celor care prognozează că criza datoriilor din Grecia, Spania şi alte ţări va provoca o recesiune mondială. "Mă aştept ca multe ţări să revină la propriile lor monede", a mai spus Trump, adăugând că lumea va merge mai departe, iar impactul nu va fi chiar atât de mare cum se anticipează.

În atenţia multi-miliardarului s-ar afla şi România, căci The Trump Organization este interesată să dezvolte afaceri în ţara noastră, în special în sectorul hotelier, după cum a precizat Bernd Lembcke, vicepreşedinte executiv în cadrul Organizaţiei Trump, la întâlnirea cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). “România are mult de oferit”, a precizat Lembcke.

Vicepreşedintele CCIR, Sorin Dimitriu, a discutat, cu acest prilej, despre mediul economic românesc, subliniind potenţialul cercetării (nanotehnologii, aeronautică, electrotehnică), precum şi competitivitatea ofertei României în anumite sectoare industriale, precum cel al echipamentelor energetice, industria auto şi industria navală.
În anii trecuţi au fost mai multe anunţuri referitoare la o posibilă investiţie a miliardarul american Donald Trump în România. Unul dintre acestea viza o colaborare cu Gigi Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, într-un complex imobiliar cu locuinţe, hotel şi centru comercial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor