Dosar penal in rem după declaraţiile deputatului cu mitraliera

A şocat o ţară întreagă prin declaraţiile sale legate de cum i-ar alunga cu tunul cu apă pe protestatari şi cum ar trage din nou cu mitraliera în lume dacă îi vine vreo nebunie. Acum Parchetul s-a autosesizat.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au autosesizat în legătură cu şocantele declaraţii ale deputatului Cătălin Rădulescu - care a afirmat recent că are o mitralieră cu care poate să iasă să tragă unde vrea dacă-l apucă pe el vreo nebunie - şi au deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, relatează Realitatea.net.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce Rădulescu a declarat, într-un halucinant interviu acordat jurnaliştilor de la Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă şi că, în caz de nevoie, şi-ar folosi mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie unde şi cum a nimerit.

Înainte ca procurorii să se sesizeze, cetăţenii au lansat pe internet o petiţie prin care au cerut Poliţiei să-l ancheteze pe deputat, petiţie care a strâns câteva mii de semnături. Totodată, ieri, protestatarii din Piaţa Victoriei, l-au taxat pe deputat, organizând un flashmob în care s-au transformat în ţinte pentru acesta. Purtând la piept sau prinse pe spate foi cu mesajul, "Cătălin, sunt aici", oamenii au format miercuri seara un lanţ uman în Piaţa Victoriei, unde au scandat minute în şir Hoţii, Hoţii şi Demisia!

De asemenea, Asociaţia 21 decembrie 1989 l-a denunţat la Parchetul General pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

"În urma audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie, Rădulescu a fost identificat în calitatea de organizator al deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la Bucureşti la represiunea din acele zile”, scrie într-un comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, citat de digi24.ro.