Dosarul Colectiv. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, daţi pe mâna procurorilor de inspectorii lui Cioloş

Corpul de control al prim-ministrului Dacian Cioloş va sesiza procurorii dacă va ajunge la concluzia că reprezentanţii spitalului Floreasca au minţit în privinţa utilizării Unităţii de Arşi Grav în cazul răniţilor de la Colectiv.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Corpul de control al premierului Dacian Cioloş anunţă că va analiza "neconcordanţele" constatate cu privire la utilizarea Unităţii de Arşi Grav de la Spitalul Floreasca din Capitală pentru tratarea răniţilor din clubul Colectiv.

"Faţă de informaţiile comunicate în cadrul conferinţei de presă din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sănătăţii, prezentăm documentele emise de către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca în cadrul controlului Corpului de control al prim-ministrului cu privire la intervenţia de urgenţă în urma tragediei de la clubul "Colectiv", în ceea ce priveşte funcţionarea şi utilizarea efectivă a Unităţii de Arşi Grav din această unitate.

Corpul de control va analiza în continuare neconcordanţele constatate cu privire la utilizarea Unităţii de Arşi Grav şi va sesiza organele de cercetare penală dacă va avea indicii privind existenţa unor declaraţii false din partea reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca", a transmis Corpul de control al premierului pe contul de Facebook al instituţiei.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca au declarat iniţial în faţa inspectorilor lui Dacian Cioloş că "unitatea s-a deschis şi s-au făcut 78 de operaţii, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arşi".

Ulterior, Ministerul Sănătăţii şi-a trimis Corpul de Control la spital şi a sesizat că nu s-a făcut, de fapt, niciun fel de intervenţie în această unitate. În acest context, inspectorii premierului Dacian Cioloş au decis să sesizeze mai departe organele de cercetarea penală abilitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne