Dosarul insolvenţei Hidroelectrica se va judeca în continuare la Tribunalul Bucureşti, a decis ÎCCJ

Epoch Times România
26.10.2012

Dosarul insolvenţei Hidroelectrica rămâne la Tribunalul Bucureşti, a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a respins irevocabil cererile formulate de Alpiq Romenergie SRL si Alpiq Romindustries SRL de strămutare a cauzei la o altă instanţă din ţară egală în grad.

Totodată, au fost respinse şi cererile având ca obiect strămutarea dosarelor ce vizau soluţionarea opoziţiei la deschiderea procedurii insolvenţei şi la denunţarea de către administratorul judiciar a contractului bilateral de furnizare încheiat cu Alpiq Romenergie.

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, la data de 19 septembrie, Alpiq Romenergie SRL si Alpiq Romindustries SRL au înregistrat pe rolul ÎCCJ patru cereri de strămutare care au primit termene separate de soluţionare, în 10, 11, 16 şi 18 octombrie 2012.

În 10 octombrie, ÎCCJ a respins cererea Alpiq Romenergie de strămutare a dosarului referitor la denunţarea contractului de furnizare de energie electrică. Ulterior, la cererea administratorului judiciar al Hidroelectrica, dosarele cu termene la 11, 16 şi 18 octombrie au fost conexate intr-un singur dosar, soluţionat joi prin respingerea cererilor, se precizează în comunicatul Hidroelectrica.

Tot în 18 octombrie Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile declarate de către Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustrie şi Hidrosind împotriva sentinţei de deschidere a procedurii de insolvenţă pronunţată de Tribunalul Bucureşti în 20 iunie.

"Este pentru a treia oară când băieţii deştepţi pierd în justiţie împotriva Hidroelectrica. Miza este uriaşă, fiind vorba despre peste 1 miliard de euro pe care traderii de energie l-ar fi câştigat în perioada 2012-2018 din contractele bilaterale derulate cu Hidroelectrica", se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor