Dosarul Mazăre-Constantinescu: 8 ani, 87 de termene, 114 milioane euro prejudiciu, fără decizie în prima instanţă

Dosarul retrocedărilor care îi are ca principali protagonişti pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu se târâie prin instanţă de nu mai puţin de 8 ani de zile.
Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Opt ani s-au scurs de când fostul primar Radu Mazăre şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, au fost trimişi în judecată în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, scrie jurnalista Ada Codău într-un articol publicat pe portalul justitiecurata.ro.

Potrivit procurorilor, prin retrocedarea presupus ilegală a aproximativ 100 de hectare de teren situat în Constanţa, statul ar fi fost păgubit cu 114 milioane de euro. Săptămâna trecută procesul a ajuns la al 87-lea termen, iar impresia generală este aceea a unei amânări sine die a judecării cauzei.

Nistor Călin, procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, declara pentru publicaţia Constanţa noastră: "Sper că se va da o hotărâre definitivă până la prescripţia faptelor".

Dosarul Retrocedărilor se judecă la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi a ajuns la cel de-al 87-lea termen. Au existat numeroase amânări, iar cele mai recente expertize topo-cadastrale şi imobiliare au durat trei ani.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne