Dr. Robert Malone: Vaccinurile COVID-19 frânează sistemul imunitar şi duc la îmbolnăviri mai grave

Dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARM messenger, 30 august 2021
Dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARM messenger, 30 august 2021 (The Epoch Times)

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că lucrătorii din domeniul sănătăţii care au primit mai multe rapeluri ale vaccinului COVID-19, după ce au fost infectaţi iniţial cu tulpina originală a virusului din Wuhan, sunt mai predispuşi la reinfectarea cronică cu varianta Omicron.

Acest lucru ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care persoanele care au primit mai multe rapeluri ale vaccinului COVID-19 sunt din ce în ce mai des cele care ajung în spital cu simptome severe ale COVID-19, care uneori duc la deces, a declarat cercetătorul şi medicul Dr. Robert Malone.

Într-un interviu acordat la 21 iulie pentru programul "Crossroads" de la EpochTV, Malone - inventator al tehnologiei de vaccinare cu ARNm - a declarat că acest fenomen este rezultatul unui proces numit "amprentare imunitară" [“immune imprinting" - engleza]", prin care expunerea iniţială la o tulpină de virus poate împiedica organismul să producă suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva unei tulpini mai noi.

El a adăugat că acest proces este întărit de inoculările multiple.

"Peste tot în lume, vedem aceste seturi de date care arată că, din păcate, persoanele care mor şi sunt spitalizate sunt, în proporţie covârşitoare, cele puternic vaccinate. Nu sunt cei care au imunitate naturală", a spus el.

Vaccinuri bazate pe tulpini vechi

Vaccinurile COVID-19 aflate în prezent în circulaţie se bazează pe tulpina Wuhan a virusului PCC (Partidul Comunist Chinez), cunoscut şi sub numele de SARS-cov-2, care provoacă boala identificată acum ca fiind COVID-19.

De la apariţia tulpinii Wuhan, care a devenit dominantă, au apărut mai multe tulpini, inclusiv varianta Omicron, dominantă în prezent.

Problema este că vaccinurile COVID-19 folosesc doar una dintre componentele întregului virus, care este o proteină de tip spike, astfel încât sistemul imunitar al unei persoane care a primit un vaccin cu ARNm devine antrenat să răspundă doar la acea componentă, a explicat Malone.

"Dacă acel antigen s-a schimbat uşor, dacă acel virus s-a schimbat uşor, [sistemul imunitar] reacţionează în continuare ca şi cum ar fi cel vechi", a spus el.

Vaccinurile COVID-19 se bazează pe proteina spike a virusului original identificat la Wuhan. Acea tulpină a virusului nu mai există şi nu mai circulă în populaţie, a precizat Malone.

Dacă un vaccin bazat pe o tulpină virală acum dispărută este administrat în mod repetat, acesta antrenează sistemul imunitar să se concentreze din ce în ce mai mult pe antigenul administrat prin intermediul vaccinului şi să ignore orice altceva care este uşor diferit, a explicat Malone, numind acest fenomen "amprentare imunitară".

"Literatura de specialitate privind amprentarea imunitară este beton. Acum, lucrare după lucrare îl documentează, în cele mai importante reviste de specialitate din cele mai bune laboratoare din întreaga lume", a afirmat Malone.

Fenomenul este cunoscut de mult timp în domeniul vaccinologiei, a spus Malone, dar subiectul este interzis, iar oamenii care lucrează în domeniu preferă să nu-l discute, a spus el.

Imunitate vaccinală versus imunitate naturală

Lucrătorii din domeniul sănătăţii din Marea Britanie - dintre care mulţi au fost infectaţi cu varianta Wuhan a virusului şi au primit, de asemenea, trei sau patru doze de vaccin COVID-19 - au dezvoltat infecţii cronice repetate de la varianta Omicron, a spus Malone, citând un articol publicat în revista academică Science.

O altă lucrare publicată în Nature arată că evoluţia virusului nu provine de la populaţia generală, ci mai degrabă de la persoanele imunocompromise care au primit mai multe doze de vaccin, a spus Malone, iar aproximativ 30 la sută din populaţia puternic vaccinată are infecţii repetate.

Acest lucru este contrar expunerii promovate, potrivit căreia cei nevaccinaţi pun în pericol populaţia în general, a precizat Malone.

Imunitatea naturală în urma unei infecţii cu COVID-19 durează cel puţin 14 luni, inclusiv imunitatea împotriva tulpinilor Omicron, a spus Malone, citând o lucrare ştiinţifică din Qatar, care nu a fost încă revizuită de colegi (pdf).

Însă imunitatea indusă de vaccinuri durează doar câteva luni, a adăugat el.

Atunci când cineva este infectat cu virusul original, acea persoană va genera un răspuns imunitar care include "toate tipurile de proteine din virus", cu condiţia să nu fi experimentat prea multă amprentă imunitară, a explicat Malone.

"Problema cu aceste vaccinuri monovalente, sau cu vaccinurile cu un singur antigen, este că ele conduc tot răspunsul imunitar împotriva unui singur lucru, spre deosebire de întregul virus. Astfel, tot ce trebuie să facă virusul este să modifice genetic, prin evoluţie, câteva butoane pentru a scăpa de acest lucru. Şi asta este exact ce s-a întâmplat cu Omicron", a spus el.

Paradoxul este că majoritatea ţărilor cu economii emergente şi cu rate scăzute de vaccinare au cele mai scăzute rate de mortalitate COVID-19 din lume, a spus Malone.

"Probabil că vom continua să vedem această tendinţă", a spus el.

Potrivit Our World in Data, doar 1,4% din populaţia din Haiti a fost vaccinată, iar ţara a înregistrat 838 de decese cauzate de COVID-19, o rată de 73 de decese la 1 milion de persoane.

În Africa de Sud, unde 32% din populaţie este vaccinată, s-au înregistrat aproape 102.000 de decese, adică o rată de 1.717 decese la un milion de locuitori.

În Marea Britanie, 75 la sută din populaţie este vaccinată şi au murit peste 184.000 de persoane, ceea ce reprezintă o rată de 2.736 de decese la 1 milion.

Iar în Statele Unite, 67 la sută din populaţie este vaccinată, iar 1,03 milioane de persoane au murit din cauza virusului, ceea ce reprezintă o rată de 3.058 decese la 1 milion de persoane.

Alte probleme cu vaccinurile

Malone a subliniat o problemă cu actualele vaccinuri cu ARNm. Atunci când un vaccin este injectat în braţul unui pacient, ARN-ul din vaccin, care este un ARN modificat, ar trebui să dureze doar câteva ore, dar un studiu al Universităţii Stanford arată că "ARN-ul rămâne cel puţin 60 de zile", a spus Malone.

Cu toate acestea, guvernul contabilizează doar reacţiile şi bolile cauzate de vaccinuri care sunt înregistrate în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) în primele două săptămâni de la vaccinare, chiar dacă medicamentul este încă în organism două luni mai târziu, a spus Malone.

"ARN-ul din vaccin produce mai multă proteină spike decât o face infecţia naturală. Acum, acest lucru are sens în ceea ce priveşte motivul pentru care observăm mai multe evenimente adverse cu vaccinurile decât cu infecţia în sine, deoarece spike este o toxină", a spus el.

VAERS a fost înfiinţat de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente pentru a colecta şi analiza datele despre efectele adverse ale vaccinării.

Sistemul se bazează pe faptul că indivizii trimit rapoarte şi nu este menit să determine dacă o problemă de sănătate raportată a fost cauzată de un vaccin, dar este "deosebit de util pentru a detecta modele neobişnuite sau neaşteptate de raportare a evenimentelor adverse care ar putea indica o posibilă problemă de siguranţă a unui vaccin", potrivit Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane.

Malone, preşedinte şi cofondator al Alianţei Internaţionale a Medicilor şi Oamenilor de Ştiinţă din domeniul medical, a declarat că peste 17.000 de medici şi oameni de ştiinţă au semnat o declaraţie în care se afirmă fără echivoc că vaccinurile genetice trebuie să fie retrase.

"Aceste vaccinuri genetice nu funcţionează", a precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură