Dragnea: Avem cinci sau şase variante pentru funcţia de premier

Conducerea PSD se reuneşte în Comitetul Executiv Naţional pentru a decide cu ce propunere de premier va merge astăzi la consultările de la Cotroceni. Sunt cinci sau şase variante, printre care şi Carmen Dan, a explicat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD are cinci sau şase propuneri pentru funcţia de premier, din care se va degaja o soluţie cu care partidul se va duce la consultările de la Cotroceni, a anunţat luni, înaintea Comitetului Executiv Naţional, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Am avut şi ieri, şi zilele trecute cu aproape toţi preşedinţii de organizaţi, cu două excepţii, cu o serie de parlamentari, colegi din ţară şi au reieşit cinci, şase variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseară, azi-noapte şi azi-dimineaţă cu fiecare dintre ei şi împreună şi se degajează o soluţie pe care vreau să o propun în CExN şi cei care au reieşit din discuţiile cu preşedinţii de organizaţii vor vorbi şi ei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis în ultimele 48 de ore, însă pare convins că propunerea de premier cu care vor veni social-democraţii va fi acceptată.

"Poate îmi acceptă, teoretic ar trebui să accepte, am văzut toate declaraţiile dumnealui şi poziţia din ultima perioadă, care, trebuie să recunosc, mi s-a părut o poziţie corectă, adică nu s-a implicat, chiar dacă poate au fost tentaţii în această speţă şi cred că vrea stabilitate ca şi noi", a precizat Dragnea.

Printre variantele de premier se numără, potrivit şefului PSD, şi ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, o apropiată a sa.

"A fost una dintre propuneri (Carmen Dan - n.r.) şi de aia am rugat-o să vină să discutăm. (...) Cred că este important ca PSD-ul să rămână unit şi a arătat că este unit, chiar dacă am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, şi Guvernul nou să recupereze întârzierile care din păcate nu se opresc doar la acele întârzieri prezentate, ci la efectele lor. Avem majoritate, s-a probat la moţiune, totuşi. E o aritmetică simplă", a afirmat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne