Dragnea, pe Facebook: Nu susţin graţierea infracţiunilor de corupţie

Comisia Juridică din Senat prezidată de Şerban Nicolae a decis să graţieze faptele de corupţie. După ce mii de oameni au ieşit în stradă, revoltaţi că povestea graţierii nu se mai termină odată, liderul PSD Liviu Dragnea a ţinut să declare că se delimitează de demers şi a dat asigurări că acesta va fi oprit.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
04.05.2017

Pe fundalul protestelor din Piaţa Victoriei, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu susţine graţierea faptelor de corupţie.

"Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind graţierea faptelor de corupţie. Am spus tot timpul şi îmi menţin punctul de vedere că nu susţin graţierea infracţiunilor de corupţie. Înţeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste amendamente", a scris Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu se delimitase şi el anterior de demersul pesediştilor din Comisia Juridică a Senatului.

"Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului", a declarat Grindeanu.

Graţie amendamentelor adoptate astăzi vor beneficia de graţiere condamnaţii definitiv care au comis următoarele infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor