Dragnea vrea "descătuşarea energiilor" în administraţie: Nu accept ca primarii să fie consideraţi infractori!

Nemulţumiţ că mulţi primari s-au "lipit" de dosare penale după ce au făcut averi fabuloase din comisioane, Dragnea susţine că, aşa cum Guvernul nu trebuia anchetat pentru oportunitatea adoptării OUG 13 nici primarii nu trebuie controlaţi pentru oportunitatea deciziilor pe care le iau.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)
Ana Ion
13.03.2017

Prezent luni la o întrunire a Asociaţiei Municipiilor din România, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu mai acceptă ca primarii să fie consideraţi prezumtivi infractori şi a promis că atât el cât şi Tăriceanu vor face tot ce ţine de ei în Parlament pentru a-i proteja pe edili. Şi cum CCR a hotărât recent ca DNA (insituţie care le-a făcut numeroase dosare primarilor) a perturbat activitatea Guvernului anchetând adoptarea OUG 13, Dragnea susţine că această decizie ar trebui luată în seamă şi în ceea ce priveşte deciziile luate de aleşii locali.

"Şi, ceea ce vă pot garanta eu şi cred că poate (...) şi domnul Tăriceanu şi ceea ce vom putea face noi în Parlament are ca obiectiv principal descătuşarea tuturor energiilor din administraţia locală. Eu nu mai accept ca primarii să fie consideraţi prezumtivi infractori. Este doar o chestiune de timp până când sunt prinşi. Eu cred că primarii sunt oameni corecţi, oameni care au în spate o legitimitate şi trebuie să fie ajutaţi, stimulaţi şi lăsaţi să dezvolte comunităţile lor”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul PSD a mai ţinut să precizeze că motivarea deciziei CCR privind conflictul DNA-Guvern referitor la adoptarea OUG 13 stabileşte o delimitare clară între oportunitate şi legalitate nu doar în cazul miniştrilor, ci şi în cazul primarilor şi aleşilor locali.

"Cred că această decizie a CCR ar trebui luată în seamă în mod serios, sunt convins că şi Guvernul, Parlamentul - ce legi vor trebui modificate vor fi modificate, pentru că primarul trebuie să răspundă doar de legalitate, nu poate fi controlat pe oportunitate", a spus Dragnea.

Dragnea a mai susţinut că "de prea multe ori” majoritatea instituţiile publice de control din România - Curte de conturi, parchete, alte instituţii - au venit să întrebe primarul de ce a făcut un drum şi nu celălalt, de ce a făcut o investiţie şi nu cealaltă, aceasta în condiţia în care instrumentele de control pentru primari sunt referendumul şi votul, iar edilii sunt "parte a suveranităţii poporului."

În consecinţă, orice "atac" asupra primarilor reprezintă un atac asupra comunităţilor, a concluzionat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor