Drulă, atac dur la adresa Coaliţiei: Guvernul a absentat nemotivat să ne spună, după 16 ore, că noii lor candidaţi sunt tot ăia vechi

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (USR)
Andrei Popescu
23.04.2024

Liderul USR, Cătălin Drulă, i-a acuzat, marţi, pe liderii coaliţiei de guvernare că au blocat Guvernul României timp de 16 ore doar pentru a anunţa că “noii candidaţi” ai PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei sunt “tot ăia vechi”, făcând referire la Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.

“Uitaţi-vă bine la ce se întâmplă în aceste zile în politica românească. Acesta e Proiectul Iohannis pentru România: dominaţia mediocrităţii şi a nulităţilor urcate şi menţinute securistic în vârful partidelor. Guvernul României a absentat de la muncă nemotivat ieri ca să producă după 16 ore marea ştire că noii candidaţi PSD-PNL sunt tot ăia vechi. Economia României gâfâie în timpul ăsta, antreprenorii nu ştiu cum să mai scoată cămaşa cu noile taxe, inflaţia e cea mai mare din Europa, împrumuturile Ministerului Finanţelor sunt galopante”, a precizat Drulă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul USR a adus în discuţie şi un nou raport al Departamentului de Stat al SUA, care a identificat o serie de probleme semnificative legate de drepturile omului în România, printre care tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate de către guvern sau în numele guvernului, precum şi corupţie guvernamentală gravă.

“Se aude o întrebare din piepturile a milioane de români exasperaţi: se poate şi altfel sau suntem condamnaţi ‘cu ăştia’? DA, SE POATE. Da, există şi oameni cinstiţi şi cu coloană vertebrală în politica românească. Cu şcoală făcută la vremea ei. Cu iubire de ţară şi preocupare pentru viitorul copiilor noştri. Nu e vreun blestem şi nu e inevitabil să fim conduşi de neterminaţi şi şpăgari. Soluţia este să ne organizăm şi să dăm ţării un viitor. Această organizare are un nume: Alianţa Dreapta Unită. Veniţi alături de noi! Speranţa pentru o Românie Modernă este aici, acum”, a declarat Drulă.

Remarcile liderului USR vin în contextul în care PSD şi PNL au decis, după miezul nopţii, să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi să aibă fiecare candidat în această cursă. Astfel, social-democraţii vor merge pe mâna Gabrielei Firea, în timp ce liberalii vor merge cu Sebastian Burduja.

Ei îşi exprimaseră intenţia de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Atât liderul PSD, Marcel Ciolacu, cât şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, au confirmat că partidele lor se vor duela pentru Primăria Capitalei cu Firea şi, respectiv, Burduja.

Reamintim că, timp de mai multe luni, Ciolacu a refuzat să o numească pe Firea candidatul social-democraţilor în cursa pentru Primăria Capitalei, în ciuda insistenţelor şi atacurilor acesteia direct şi voalate la adresa preşedintelui PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor